Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

"Szeretem, amikor az Ügyfeleink gondolataid, elképzeléseit és álmait valósággá tudjuk formálni..." - interjú Beretzky Sarolta tervezővel

"Szeretem, amikor az Ügyfeleink gondolataid, elképzeléseit és álmait valósággá tudjuk formálni..." - interjú Beretzky Sarolta tervezővel
Interjú sorozatunk következő részében Beretzky Saroltát, a HB Line Konyha- és Belsőépítészeti Stúdió terméktervező mérnökét kérdeztük. 

Hogyan lettél tervező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod? 

Ipari termék- és formatervezőként végeztem Sopronban a faipari mérnöki karon, így már ott belekóstoltam a tervezés világába. A belsőépítészet vonzása egy pár évvel a végzés után ért el engem és végül a konyha tervezés irányába vitt. 2021-ben megalapítottuk üzlettársammal a HB Line Konyha- és Belsőépítészeti Stúdiót, így a konyhát kiegészítettük egyedi bútorok és design elemek tervezésével is.

A mindennapi kihívások során hálás vagyok az elmúlt fél évtized tapasztalatának, volt szerencsém dolgozni tömörfa és furnérozott bútorok gyártásában Lengyelországban a Nowy Stylnél, tervezhettem német, gyári konyhabútorokat és nem utolsó sorban rengeteg tanultam Megbízóimtól.


Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább? 

Szeretem, amikor az Ügyfeleink gondolataid, elképzeléseit és álmait valósággá tudjuk formálni. Egy üres alaprajzot berendezni, funkciót adni mindennek és ahhoz az esztétikát hozzárendelni. De a legjobban talán azt szeretem, amikor látom a boldog arcokat a kivitelezés végén.

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal? 

Hogy kialakuljon egy bizalmi kapcsolat, hiszen a Megbízó az otthonába enged először engem, majd az Asztalosainkat. Betekintést enged a mindennapjaiba, a gondolataiba, szokásaiba és megismerkedtek egy szinten. Máshogy nem tudom elképzelni, mint kölcsönös bizalommal.

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban? 

Jellemzően azoknak, akik a végleges otthonukat tervezik megépíteni vagy felújítani.

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Számomra, meg azt hiszem Asztalosaink számára is az átalakítás a nehezebb, legtöbbször nincs jó helyen egy egy kiállás, ablakpárkány, vagy a falak nem túl jók. Az üres vászon, egy új építésű ház/lakás egy kicsit kedvesebb számomra.

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal? 

Tanulás, tanulás, folyamatos önképzés. :-)

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben? 

Főként a modern, letisztult formákat kedvelem, egyik kedvencem a japandi stílus. Harmonikusnak találom a kellemesen megjelenő föld színeket, egy két pasztell kiegészítővel, az okosnak tervezett tereket. A zsúfoltságot mindig javasolnám elkerülni, színek tekintetében is.

Mesélj egy kicsit a vállalkozásról, van-e egy fizikális hely az anyagok bemutatására?

Igen, szerencsésen megnyitottuk kapuinkat Szombathelyen, ahol a kiállított bútorok, laptermékek, fogantyúk és egyéb kiegészítők mellé felvettük a Kerma Lamella termékeit. A mintadarabokon túl egy falrészen be is mutatjuk őket, a bútorok mellé én egyfajta pluszként tekintek ezekre az egyedi megoldásokra.

Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket? 

A fiatalok körében nagyon kedvelt megoldásnak számít, főleg modern környezetben, TV mögé, nappali falként, de akár térelválasztó megoldásként is szeretjük alkalmazni.

HB Line Konyha- és Belsőépítészeti Stúdiót - Instagram oldal

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés Lamella otthon