Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Mix and Match- minták, színek, formák kavalkádja

Kerma Design
2022. 04. 12. 23:42:43
Mix and Match- minták, színek, formák kavalkádja
Hogyan lehet a különböző mintákat nemcsak egyszínű tapétákkal, festékekkel, falpanelekkel összehangolni anélkül, hogy az adott helyiség túlzsúfolt lenne? Kettőnél több mintát nem szeretne egy helyiségben látni, mert tart tőle, hogy túl harsány lesz?

A közkedvelt csíkos

A csíkos - főleg ha két színből áll - tulajdonképpen majdnem mindennel mesésen mutat. Abszolút semlegesnek minősül, ha a két szín egymáshoz közel álló pl. fehér és halványszürke akkor egy színnek is vehető. Így pedig könnyű vele dolgozni - a hálószobában, a nappaliban, az irodában, étkezőben is fantasztikusan mutat.

lakberendezes

Ha valami élénket szeretnénk használhatunk merész színeket hozzá párosítva - burgundi, sötétzöld, királykék hogy erős hatást adjon vissza, de ha tartózkodnánk az erős szín választásoktól, a pasztelesebb árnyalatokkal is jól mutat. A falpanelek között is találunk csíkos mintákat, megoldásokat. A csíkos mellett még népszerűbb a hullámos típusok. Nagyon sok ilyen 3d falpanel található webáruházunkban is. A falpanelek mellett az öntapadós tapétáink között is sok csíkos található. 

A polka dots azaz a pöttyös is bár nem hinnénk elsőre de jól mutat a csíkossal. A pöttyösről is úgy nyilatkoznak a lakberendezők, hogy semlegesnek minősül, hiszen egységes forma és szín jellemzi. Falpanelek között a pöttyös megoldások kevésbé elterjedtek, de ez ízlés függő. Pöttyös, illetve csíkos minták megtalálhatóak a Kerma textil falvédők és falpanelek kategóriánkban is például. 

design-art-otthon

A geometrikus minták is teljesen elférnek a csíkos mellett, hiszen a formák is vonalakból állnak, így összhangba kerülnek a csíkokkal. A csíkos szőnyeg jól mutat a gazdag geometrikus formákkal ékesített ülőpárnákkal - ez főleg akkor működik ha a geometrikus formák is egyenes vonalakból állnak és nincs bennük íves vonal. Azonos vonal nagyság, azonos vonalvastagság - ezzel nem lőhetünk mellé. Geometrikus falpanel nagyon sok létezik. Nagyon kedveltek a most népszerű térelválasztó dekorpanelek között is. 

burkolat-otthon-modern

Az organikus minták is kellemes egyveleget alkotnak a csíkossal - ez már inkább egy bohém hatást kelt, főleg ha az organikus minta állatmintát, törzsi mintákat és motívumokat rejt. Ezt a megoldást inkább azoknak ajánljuk, akik kedvelik a harsányságot, a vibráló megoldásokat. Az organikus minták szintén megtalálhatóak a 3D-s falpanelek között. 

Kövessük a 60-30-10 aranyszabályt: a legnagyobb százalékban azaz 60%-ban alkalmazhatunk nagy, jól látható mintákat amit szeretnénk hogy uralja az adott helyiséget mind színben, mind formában, majd a 30 százalék legyen azonos színű de más mintájú darab, ami még nem képez túlontúl harsány kavalkádot és a maradék 10% lehet színben eltérő, de a 60-30-as színekhez tökéletesen passzoló, minta nélküli egyszínű kiegészítő.

mix-lakberendezes-otthon

Szemléltetésként, itt egy példa erre:

60% - világoskék alapon, virágos tapéta.

30% - világoskék bútorok,világoskék - sötétkék mintás szőnyeg.

10% - fehér ajtók, fehér bútorok, kiegészítők.

Nyugodt szívvel kísérletezzünk, gondoljunk arra, hogy kiegészítők terén lehetünk merészebbek - a párnák, asztalterítők, ülőpárnák, falpanelek, falvédők, szőnyegek lehetnek élénkek, mintásak, adhatnak egyfajta vibrálást a szobának, mindaközben ha a bútorok egyszínűek és színben passzolnak egymáshoz.

otthon-design-burkolat-szinek

Pinterest oldalunkon jelenleg már több mint 83.000 fotó, ötlet és inspirció található lakberendezés témában.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés stílus