Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Konzolasztal: praktikus és stílusos bútor otthonodba

Konzolasztal: praktikus és stílusos bútor otthonodba
Ha praktikus és egyben stílusos bútordarabot keresel otthonodba, mellyel szeretnél otthonod megjelenését is javítani,úgy egy új konzolasztal elhelyezése az előszobában vagy a nappaliban jó választás lehet. 

Egy kellő alapossággal kiválasztott konzolasztal képes azonnal átalakítani otthonod megjelenését és hangulatát. Akár a fal mellé, akár a szoba közepére helyezzük, a konzolasztal elegáns színt kölcsönöz a helyiségnek. Ezek az asztalok tökéletesen alkalmasak arra, hogy további tároló- és bemutatóhelyet biztosítsanak a lakásban: használhatók gyönyörű vázák, szobrok, könyvek vagy bármilyen más apró tárgyak elhelyezésére, amelyeket szeretnél kiemelni, vagy csak szeretnéd, hogy mindig kéznél legyenek.

Most adunk néhány praktikus tanácsot arra, hogyan válasszuk ki megfelelő konzolasztalt.

Hol használhatjuk a konzolasztalokat?

A konzolasztalokat több helyiségben is használhatjuk, de egy dolog közös bennük. a legtöbbször közvetlenül a fal mellé helyezzük őket: akár a nappaliban, az előszobában, a folyosón vagy az étkezőben helyezzük el, a ház elengedhetetlen kellékei lehetnek. Ezek a dekoratív darabok tökéletesen alkalmasak családi fényképek, gyertyák és egyéb dekorációs tárgyak elhelyezésére, de itt tarthatjuk a hétköznap gyakran használatos tárgyakat.

 

A konzolasztal mérete

Az első dolog, amit a konzolasztal kiválasztásakor figyelembe kell vennie, az asztallap funkciója. A legtöbb konzolasztal elég nagy felülettel rendelkezik egy közepes váza vagy néhány kisebb növény elhelyezésére. Ha azonban szeretnéd az asztaltjobban kihasználni, érdemes átgondolni, mekkora asztallap méretre van szükséged. Ha szeretnéd a hétköznap gyakran használatos tárgyakat, eszközöket is tárolni bennük, úgy érdemes fiókkal rendelkező változatot vásárolni.

Egy szabványos konzolasztal 80 és 130 centiméter közötti hosszúságú. A tetejétől az aljáig 60 és 90 centiméter közötti magasságban állnak. Az asztal mélysége 30 és 40 centiméter között mozog, így szűkebb folyosókon, térben is elér.

Ahhoz, hogy a megfelelő méretű konzolasztalt tudd kiválasztani, most adunk néhány szempontot, amelyet figyelembe tudsz venni:

- Mi a megvásárolni kívánt konzolasztal elsődleges felhasználási célja: inkább dísz vagy inkább funkcionális.

- A kívánt konzolasztal stílusa vagy kialakítása: elegendő egy asztallap, vagy fiókokra is szükséged van?

- A tér és a fal méretei, amelyhez a konzolasztalt igazítani fogod: biztosíts elegendő helyet az asztal körül, hogy kényelmesen elférjetek mellette.

A konzolasztal teljes mérete egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a kiválasztásakor. Ha a szoba közepén szeretnéd elhelyezni a nappaliban, ügyelj arra, hogy ne legyen túl nagy, különben elnyomja a teret. A másik megoldás, ha a falhoz tervezed helyezni, akkor figyelj arra, hogy a hossza és a mélysége is megfelelő legyen. Szűk előszobába válassz keskeny konzolasztalt, de ha elég nagy a helyiség, akkor választhatsz nagyobb méretű kivitelt is.

A konzolasztal stílusa

A stílus egy másik kulcsfontosságú tényező, amelyet szem előtt kell tartani a konzolasztal kiválasztásakor. Választhatsz olyan asztalt, amely illeszkedik otthonod többi bútorához, vagy választhatsz valami teljesen mást is, ha szeretnél kipróbálni valamilyen újítást.

Egy modern konzolasztal hozzáadása az enteriőrhöz nemcsak kifinomult és elegáns hatást kelt a térben, de kihasználhatod pult és tárolóhely funkcióját is. A design konzolasztalok mindig rendelkeznek valamilyen egyedi megjelenéssel, különleges alakkal vagy mintázattal. A nappaliban, előszobában vagy akár a hálószobában elhelyezett modern konzolasztalok elengedhetetlenek a kortárs lakberendezésben a helyiség megjelenésének és hangulatának fokozásában.

Ezek a bútordarabok általában fém vázzal készülnek és ízléstől függően lehetnek egyszerűbb, de akár merész extravagáns megjelenésűek is, amelyek kortárs stílust kölcsönöznek, bárhol is legyenek egy otthonban. Színvilágukat tekintve választhatsz arany vagy ezüst kivitelt jellemzően tükrös vagy üveg asztallappal.

Ha art deco vagy ultramodern hangulatot szeretnél adni otthonodnak, keress elegáns márványlapos konzolasztalt. Ezek a kiváló minőségű és megjelenésű lakberendezési bútorok kifinomultak és lenyűgözőek még a legelőkelőbb otthonokba is.

Egy másik népszerű megjelenés a rusztikus vagy vintage fa konzolasztal, amely több polccal vagy fiókkal van felszerelve a tároláshoz. Ezek a dekoratív darabok a funkcionalitás mellett romantikus, meleg, vidéki hangulatot kölcsönöznek otthonod bármely terének.

Összegzés

A konzolasztalok praktikus kiegészítői az enteriőrnek, és stílustól függően a belső tér megjelenését is alakíthatod bele. Kiegészíthetik a bejáratot, karaktert adhatnak a nappalinak, vagy egyszerűen csak kitölthetik az üres helyet az étkezőben.

Szerző: Kozma Gergely, Kerámia Otthon

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés lakberendező