Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Miért jó választás a parafa falburkolat?

Miért jó választás a parafa falburkolat? A parafának számos előnyös tulajdonsága van, így nem véletlen, hogy falburkolatként is találkozhatunk vele. A parafa falburkolattal a természet egy darabját visszük be otthonunkba és élvezhetjük annak szépségét.

Amit a parafáról tudni kell

A parafa egy természetes anyag. A meleg égövi országokban őshonos növény, vagyis egy fa. A világ legnagyobb parafatermelője Portugália. A fa többéves ágain, illetve a törzsén keletkező vastag kérget hasznosítják, mely bizonyos időnként lefejthető.

corkbee-parafa-falburkolat-etkezo

Nagyon régóta használjuk, elsősorban hőszigetelő tulajdonsága miatt, de talán a legismertebb felhasználási területe a dugó gyártás. A parafa azért alkalmas dugónak, mert rugalmas, illetve nem engedi át a nedvességet. Egy elég könnyű anyag. 

corkbee-falburkolat-parafa

Kedvező tulajdonsága a rugalmasság, hőszigetelés, hangszigetelés, rezgéscsillapítás.

A parafa igényt elsősorban a dugógyártás növelte meg, melyet a palackozott borokhoz, italokhoz használtak, de napjainkban már inkább szintetikus anyagból, vagy műanyagból készült dugókat használnak. 

parafa-falburkolatok

A parafa használata a környezetnek nem árt!

A parafa egy megújuló erőforrás, így annak használata nem károsítja a bolygót. A parafa lefejtésével a fa tovább él, annak kárt nem okoz az életében. A parafákat, amelyekről a terméket betakarítják, nem vágják ki. Ha a világ bojkottálja a parafát, annak súlyos következményei lesznek mind a környezetre, mind a parafatermesztő régiók gazdaságára nézve.

parafa-design

A parafa a Földközi-tenger számos területének éltető eleme. Ha nem használnak parafát, akkor a gazdálkodók kénytelenek lesznek kivágni a fákat, hogy jövedelmezőbb növényt ültessenek, vagy akár eladják a fejlesztendő földterületet.

falipanel-parafa

Jelenleg a parafafák hatalmas területeket borítanak be a Földközi-tenger térségében. Ők a második legváltozatosabb ökoszisztéma a világon az Amazonas esőerdője mögött. Még egy hatalmas előnye, hogy a becslések szerint a parafa erdők évente akár 14 millió tonna CO2-t is visszatartanak.

burkolat-szoba-parafa

A WORLD WILDLIFE FUND SZERINT "A PARAFA TÖLGYES ERDŐK AZ EGYIK LEGMAGASABB SZINTŰ BIODIVERZITÁST TÁMOGATJÁK AZ ERDEI ÉLŐHELYEK KÖZÖTT, VALAMINT A NÖVÉNYEK LEGDIVERZEBB VÁLTOZATÁT A VILÁGON."

design-minta-parafa

  • A fát nem vágják ki a betakarítás során. 
  • A fa 200 és 500 évig fog élni. 
  • A fa kérgét átlagosan kilenc évente lehet betakarítani a fa élete során.
  • Parafa mint falburkolat

A világon több cég is gyárt parafából készült falburkolatot, különböző formájú dekorpanelt. Ezeket a paneleket beltérben lehet használni. A legnagyobb fal- és padlóburkolat gyártó Portugália. Ez érthető, hiszen ott található a legtöbb parafa. 

haloszoba-parafa

A webáruházunkban kapható parafa falburkolat típus a CORKBEE, mely egy Lengyel gyártó. Ennek a panelnek az érdekessége, hogy újrahasznosított parafából, vagyis dugókból készül. A gyártás során a dugókat ledarálják, majd a darálékból készülnek a különböző formák. A natur szín mellett színes, festett változatokban is elérhető. 

A Corkbee 3D-s falpaneljei jól illeszkednek modern és klasszikus enteriőrökbe és nem csak otthonunkat, de irodák, hotelek, éttermek falait is tökéletesen díszíti. 

parafa-design-burkolatok

A dekorációs hatás mellett gondoskodik a jobb akusztikáról, nem terheli a falat, mert könnyű anyag. Környezetbarát, természetes anyag, allergiásoknak tökéletes megoldás.

A parafa panellel megszerkeszthető minták száma szinte végtelen, és egyszerű telepítéssel ez nem is lehetne könnyebb.

Formájuknak köszönhetően a parafa panelek egy irányban elhelyezhetők, szimmetrikus mintázatokat hozhatunk velük létre, vagy akár egyedi kompozíciót is készíthetünk. Számtalan kombináció létezik. Több formában és színben elérhető.

Parafa falpanelek felrakása

A paneleket ragasztással kell az adott falra helyezni. A paneleket egyenként kell felrakni. Érdemes a felrakás előtt a földön is kirakni a mintát, hogy lássuk milyen lesz. A panelek jól variálhatóak, tehát akár még módosíthatunk is a felrakás előtt a terven. A paneleket rakhatjuk a falra, vagy akár a mennyezetre is.

A fal legyen sima, pormentes. A panelek vághatóak. 

A parafa design panelek a legjobb választás azoknak, akik stílusra és egyediségre vágynak. Ha segítséget szeretnél a megfelelő design kialakításában, akkor keress fel egy lakberendezőt, vagy belsőépítészt. 

A Corkbee parafa falpanelek itt találhatóak webáruháznkban: CORKBEE

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Corkbee parafa