Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Interjú a ROKA Lakástextil partnerünkkel

Interjú a ROKA Lakástextil partnerünkkel Több mint 20 éve a hazai lakástextil egyik ismert szereplője a Budapesten működő, de online is sikeresen tevékenykedő vállalkozás, akik évek óta kiemelt partnerünk. Fogadjátok szeretettel a velük készült interjút, melyben szó esik érdekes munkákról, a jelenlegi trendekről, tervekről.

A ROKA Lakástextil a piac egyik régi, jól ismert szereplője. Mit kell rólatok tudni, mióta vagytok jelen a termékeitekkel?

Nagyon szeretjük a lakástextileket! Ez az irányultság látszik a termékeken és látszik az üzleten, látszik minden kollégán. Van egy stílusunk, minőségi anyagokat forgalmazunk, egyediek vagyunk. Több mint húsz éve segítjük már a függöny és a kárpit választást, ezt nem lehet másként csinálni, csak ha szereti és éli is az ember.

 

Hol található az üzlet, melyek a főbb termékeitek?

Budapesten vagyunk, Zuglóban a Nagy Lajos király útja 112-ben. A vásárlóknak az udvarban és a szomszéd üres telken lehet parkolni ingyenesen.

Lakástextil üzlet vagyunk, a főbb termékeink: függöny, bútorszövet, műbőr, és ágytakaró, és néhány szorosan kapcsolódó kiegészítő. Széles választékunk van fényáteresztő függönyből, és sötétítő függönyből, emellett nagyon szeretjük a dekor anyagokat és a teljesen sötétítő ún. blackout vagy dimout anyagokat. Forduljunk be a konyhára, vagy az étkezőbe, itt szívesen ajánljuk a vitrázs függönyöket, valamint a római roló megoldásokat. Bútorszövetek terén is szívesen lepjük meg az érdeklődőinket a hatalmas mintakollekciókkal, melyek nagy része közvetlenül a gyártóktól származik, így tudjuk a kiváló minőséget is megfizethető áron kínálni. A hálószoba sem maradhat ki, ahová gyapjú plédeket, díszpárnákat és gyönyörűen szövött konfekcionált ágytakarót tartunk. Műbőreink bútorkárpitozásra és falkárpitozásra is alkalmasak, sőt kültérre, autóba, motorkerékpárra és hajóra is speciális műbőr fajtákat tartunk.  A közvetlen kiegészítők pedig a függönykarnisok, melyekbe szintén el lehet merülni, fémkarnisok, rúdkarnisok, lapkarnisok, hajlított, zsinóros és motoros megoldások. A lakásparfümökkel pedig egy további érzékszervünkön keresztül megvalósulhat az enteriőr teljessége.

lakastextil-uzlet-roka-budapest 

Milyen a célközönségetek, kik azok akik előszeretettel vásárolnak nálatok. Miért döntenek mellettetek?

Van aki kettőből szeret dönteni, nekik abban segítünk, hogy leredukáljuk a két legjobbra, a két legjobban illeszkedő anyagra a kínálatunkat. Van aki még csak tapogatózik, neki abban segítünk, hogy bemutatjuk a lehetőségeket ami az ő projektjére megoldás lehet. Van aki egy konkrét mintával érkezik, neki abban segítünk, hogy a megtaláljuk a most gyártott anyagok közül amivel javíthatja, cserélheti. Van aki a gyerekszobába keres megoldást, neki a vidám mintákból és a finom anyagokból kínálunk válogatást, van aki már ifjúsági mintákra cseréli a gimnazista korú gyermekének a függönyeit. Nekik abban segítünk, hogy tematikusan korcsoporthoz illeszkedve mutatjuk meg a mintasálakat, hogy megfeleljenek a mindenkori igényeknek. Van aki terv alapján pontosan tudja, hogy mekkorát szeretne, neki abban segítünk, hogy mindent a megfelelő minőségben és méretben megkapjon. Van aki a konyhaszékére keres kárpit javítást. Neki abban segítünk, hogy készletről egy széknyi szélességben is kiszolgáljuk. Vannak aki még nem jöttek el hozzánk. (retro Reklám)

  lakastextil-dekor-roka-budapest

A forgalmazás mellett milyen szolgáltatásokat vállaltok esetleg?

Amit lehet, megoldunk az üzletben, vagy rugalmasan a technika segítségével. Méret, szín, vagy pontos mennyiség adatokat utólag is be lehet diktálni, vagy email-ban elküldeni. A méretezéshez szükséges információkat átadjuk az üzletben vagy megmutatjuk, hogy lehet elérni a segédleteket az honlapunkon.

 

Amikor szükség van a kiegészítő szolgáltatásokra:

Helyszíni felmérés

-       pontos méreteket kell mérni a helyszínen a függönyözéshez. Íves ablakok, vagy az egyenestől eltérő hajlítások, bolt- és bástyaívek, ferde síkok.

-       motoros vagy más különleges megoldások, nagy magasságok, vagy nagy távolságok

-       nagy mennyiség, nagy volumen, amikor szintén nem lehet tévedni a gyártáskor

Helyszíni színegyeztetés

-       Mintasál kölcsönzés, letét ellenében - a mintasálról a lakrész adta környezetben kiválasztani a színt és a mintát, hogy illeszkedjen a fal, a keret és a környezet színeihez.

Színminta küldése

-       a készleten lévő anyagokból borítékban küldünk mintákat, hogy tapintható, kézbe vehető, összehasonlítható anyagdarabok segítsék az anyagválasztást

Varrás

-       a megrendelt anyagokból megvarrjuk kész méretre a függönyöket

Helyszíni szerelés

-       a megrendelő teljes kiszolgálással is kérheti a terméket, hogy karnissal együtt lemérve, felszerelve, a függöny megvarrva, felakasztva, készen áll a használatbavételre.

  textil-budapest-roka

A budapesti üzlet mellett az online térben is várjátok az érdeklődőket. Mely weboldalon vagy webáruházban vagytok elérhetőek? Milyen termékeket találhatunk a webshopban, vagy webshopokban? Mi a tapasztalat az online kereskedelemmel kapcsolatban? 

A rokalakastextil.hu mellett van két tematikus oldalunk a műbőrökhöz és az ágytakarókhoz.

A műbőr webáruházban (www.mubor.hu) a műbőrök, az ágyterítő webáruházban (www.agyterito.hu)  az ágytakarók, a lakástextil webáruházban kapható minden más általunk forgalmazott termék. Na jó, nem teljesen. Nincs minden termék az online felületen elérhetővé téve, tehát aki eljön hozzánk az üzletbe, az egy szélesebb kínálatot és kollégáink által nyújtott szakmai iránymutatást kap, hogy együtt eljussanak a kívánt eredményre.

textil-kutya-design-dekor

Függönyt, bútorszövetet, nagyon nehéz választani az interneten. A végleges döntéshez szükséges egy tapintás, egy vizuális megerősítés, egy szakmai bólintás, hogy amire a választás esett, az tényleg jó, tényleg a legjobb…A bátrak, és akik vállalják a kalandot, szívesen rendelnek egy kattintásra, a többség kiinduló pontnak és kedvcsinálónak tartja a webáruházban bemutatott termékeket, és eljön a boltba a hogy a megrendelésére itt tegyen pontot.

design-kek-szines-dekor

Mikor segít a webáruház?

A visszatérő vásárlók, akik már ismerik a terméket, szívesen rendelnek a webáruházban, mert kényelmes és gyors. Ismerik a színt, tudják a minőséget, és csak várni kell a futárt, aki házhoz viszi.

 

 

Tudnátok a számos vásárlásból egyet-kettőt kiemelni, amire különösen büszkék vagytok, vagy szívesen emlékeztek? 

Minden vásárlói visszajelzésnek örülünk. Amikor újjászületik egy-egy régi bútor, helyére kerülnek a függönyök, ágytakarók, örömmel nézegetjük a vásárlóktól kapott képeket. Felelevenednek az anyagválasztás sokszor nehéz és hosszadalmas pillanatai, de csak megerősíteni tudjuk vevőinket, hogy igen, jó döntés volt.

Vannak persze extrém, különleges történetek, vásárlások, amelyek inkább megmosolyogtatóak elgondolkoztatóak. Ilyen pl. a fekete műbőr függöny, a medencéből kialakított moziterem rózsás függönnyel, vagy az a kárpit anyag, amelynek a fonákja jobban tetszik a vásárlónak és ragaszkodik hozzá.

  textil-burkolat-fuggony-butor

Évek óta partnerek vagyunk. Mi az, ami miatt szívesen ajánljátok a Kerma falpaneleket?

 

Ténylegesen egy win-win helyzet és szolgáltatás. A precízen legyártott falpanelekhez legalább 1000 féle műbőrből lehet választani, így biztosan találunk megoldást a vevő igényeire. A panelek formavilág gazdagsága, és az ebből összeállítható műbőr falvédők sokfélesége még minket is lenyűgöz, és a nyomtatható változatot még nem is próbáltuk…

  kutya-allat-textil-otthon-szoba

Melyek az idei év lakástextil trendjei? Mi várható a jövőben? 

Letisztultság, elegáns minimál, jó minőségű alapanyagból. A lakberendezők leginkább ilyen tervekkel érkeznek, és ehhez válogatják össze a ROKA-ból az anyagokat. Mindig divat marad a hagyományos gobelin szövésű anyag klasszikus mintavilággal, azzal a felhanggal, hogy színekben, és összeállításban megjelenik benne a modern is.

Az is elvárás, hogy kisebb legyen az ökolábnyoma a termékeknek, és minden gyártó törekszik arra, hogy újrahasznosított kollekciója is legyen. Nagy örömünkre szolgál, hogy a vásárlók is keresik a termékeket, nyitottak az újra, és meglepődve tapasztalják, hogy az újrahasznosított anyagból magas minőségű új kárpitot tapinthatnak és vehetnek használatba, ami minden tulajdonságában eléri, sőt meghaladja a hagyományosat. Ez tehát a lakástextil újragondolva.

Technológiában sokat fejlődik most a textilipar. A felületi megoldások olyan kárpit anyagok kialakítását teszik lehetővé, ahol nagy igénybevételeknek is meg lehet felelni. A kopásállóságban már a legjobb értékek felett járnak a gyártók, tehát visszatérhetünk ahhoz a gondolathoz, hogy hosszú évekre jó bútoraink lehetnek, és csak akkor kell a kárpitot cserélni, ha azt szeretnénk, és nem akkor, amikor már kimorzsolódik alólunk.

A szálak alapanyaga és gyártása lehetővé teszik, hogy kültérbe is ajánlhassuk a textileket hiszen UV állóságuk garantálja, hogy a nap sem tesz benne kárt még hosszú idő alatt sem.

Az új fejlesztésű textilek – Hygienitex -  a higiéniai elvárásoknak is megfelelnek, tehát megvédenek a baktériumok, az algák, a penész és az atkák megtelepedése és elszaporodása ellen. Antiallergén, és csökkenti a vírusaktivitást.

design-textil-agynemu

Az év színét és az év trendjeit év végén illetve az év elején határozzák meg, illetve adja meg az az európai kiállítás, ahol a gyártók megmutatják az új kollekcióikat. A 2022-es év lakástextil trendje a natúr és az exkluzív. A natúr lehet az anyagában natúr, azaz természetes, tehát valamilyen természetes szálból készült: pamut, juta, len, hócsalán. A natúr lehet színében natúr, azaz bézses, világosbarnás, halvány taupe-s színű is. A 2022 színtrendje a kék, a lilás kék. A Very-Peri az árnyalat neve, ami a hivatalos megfogalmazás szerint a kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával, és azt mondják róla, hogy a legboldogabb tónusú kék szín. Most várakozó állapotban vagyunk, várjuk a december végét és a januárt, amikor megmutatkoznak a 2023-as újdonságok.

 

 

Mik a terveitek, és milyen fejlesztések várhatóak esetleg nálatok? 

Egyértelmű irányvonal az „okos lakás” trend. Ehhez kínálunk vezérelhető megoldásokat. A motoros működtetésű karnisok és a roletták - azok a létező és elérhető termékek, amelyek illeszkednek a modern otthonok felszereltségi elvárásához. Központi agy által is, egyedileg távirányítva is, valamint nyomógombbal is, és kézzel is működtethetünk függönyöket egy újonnan berendezett lakásban.

Figyeljük a távolabbi jövőt is, és kíváncsian várjuk, hogy a hímzett érzékelőkkel készített textilek hogyan okosítják tovább otthonainkat.

 

Jelenleg van-e esetleg valamilyen akciótok, újdonságotok?

Az ősz és a karácsony a két aktuális és tematikus megjelenés, ami az üzletben is megjelenik. Karácsonyi mintás anyagok minden évben megújulnak, és mellette megtartjuk a korábbi kínálatból, amelyeket nagyon szeretünk.

Az ősz most felkészülést hoz a hűvösebb időre. A vásárlóink keresik a hőszigetelő függönyöket, a sűrű szövésű blackout anyagokat, amelyek jól teljesítenek fény és huzat zárásban ablakoknál, vagy készülhet belőle szélfogó is.

macska-textil-fotel-lakas-dekor