Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Interjú Nagy Brigitta lakberendezővel, akinek szívügye a 3D-s látványtervezés!

Kerma Design
2022. 05. 26. 11:28:57
Interjú Nagy Brigitta lakberendezővel, akinek szívügye a 3D-s látványtervezés!

A lakberendezési szolgáltatások egyik meghatározó eleme a 3D-s látványtervezés, melyet magas szinten képvisel a Create Interior azaz Nagy Brigitta enteriőr tervező. Vele készítettük az alábbi interjút.

1. Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod?

Az egész úgy indult, hogy angol nyelvtanárként dolgoztam egy budapesti nyelviskolában és az egyik tanítványom mesélt arról, hogy az anyukája lakberendező. Ekkor jutott eszembe, hogy ez milyen menő és olyan szívesen csinálnám én is. Attól a ponttól kezdett foglalkoztatni
a dolog olyan szinten, hogy amikor b terv nélküle felmondtam a munkahelyemen, akkor már egyből egy lakberendező iskolát kezdtem el keresni. Ebben a férjem rengeteget támogatott, gyakorlatilag ő lökdösött erre a pályára. Alaposan nekiültünk egy fehér papír fölött, hogy valóban mihez van szükségem, hogy erre a pályára lépjek. Kiválasztottuk együtt a lehető legjobb iskolát, ahol pedig olyan képzést és tudást kaptam, amit azóta is kamatoztatok.

create-interiors-cikk

2. Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban a legjobban?

A folyamatos megújulást. Sosem unalmas, mert minden projekt és megrendelés más. Minden élethelyzet és berendezni/megtervezni való otthon rejteget izgalmat.

3. Korábbi beszélgetésünkből kiderült, hogy a 3D látványtervezés felé orientálódtál. Mi ennek az oka?

Nagyon szeretem ezt a részét a szakmámnak, mert egy jó látványtervező programmal fotórealisztikus képeket tudunk készíteni a megálmodott otthonról. Szeretem látni a megrendelőim arcán a csodálkozást és a hirtelen megjelenő izgalmat és vágyakozást, hogy minél hamarabb megvalósuljon az együtt megtervezett otthon. Más ez az érzés attól, hogy papíron látom magam előtt a betervezendő bútorokat vagy falpanelt, mint hogy megjelenik előttem egy képen az egész egyben.

furdoszoba-latvanyterv

4. Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban?

Jellemzően privát otthonokat tervezek, családi házakat és lakásokat, de terveztem már egy budapesti informatikai irodának is.

5. Milyen tervező programot/programokat használsz?

SketchUp Pro tervező szoftvert és Vray renderelőt használok munkám során.

6. Minden megbízás más és más...melyik vagy melyek a legkedvesebb, legemlékezetesebb számodra?

Tényleg mindegyik kedves és különleges valamilyen okból kifolyólag. Van amelyik azért emlékezetes, mert végre egy olyan burkolatot választottunk a fürdőszobába, ami nem a megszokott bézs-fehér vonal, hanem egy izgalmas kék, vagy mert végre egy zöld konyhabútort terveztem, vagy azért mert végre lehetőségem volt lamellás falpanelt tervezni és meg is valósult a tervem. Nehéz lenne egyet választani ezek közül, mindegyik különleges és izgalmas valamiért.

nappali-3d-latvanyterv-kerma

7. Lehet tudni mely, vagy melyek a kedvenc stílusod a lakberendezésben?

Nem tudok egyet kinevezni. Valahogy úgy érzem, hogy a saját stílusom is jelenleg alakulóban van, még nem ért be teljesen, de a fejemben már 2 éve pakolom össze a családi házunk képét. Ami a projektjeimet illeti, ott alapvetően a megrendelőim irányítanak, sosem erőltetném rájuk a saját stílusomat, ízlésemet, inkább csak úgy irányítgatom őket, addig amíg megtaláljuk a közös nevezőt. Persze van és volt olyan projekt, ahol egyből közös nevezőn voltunk a megrendelővel, de olyan is akadt, ahol sokat küzdöttünk egymással, míg végül sikerült jót alkotni.

nappali-latvanyterv-3d-create-interior

8. Használsz e falpaneleket a tervezésben?

Rengeteget. Szinte mindegyik lakberendezési tanácsadásom alkalmával megemlítem a falpaneleket, nagyon gyakran tervezek is velük látványterveimben is. Szeretem őket, mert egyszerűek (már ami a használatot illeti) de nagyszerű hatást lehet velük elérni.

9. Álom feladat? Mit szeretnél a legszívesebben tervezni, mely feladat lenne az?

A saját házunk teljes tervezése.

10. Mivel foglalkozol szabadidődben?

Van két kiskorú gyermekem, nem tudom mi az a szabadidő. Viccet félretéve, este, mikor már alszanak a gyerekek, szívesen kapcsolódik ki egy jó kis krimi regény olvasásával. Ezen felül mostanában szívesen rajzolgatok digitálisan is. Alapvetően, amikor kikapcsolódni szeretnék,
akkor is inkább inspirálódom külföldi lakberendezők munkáiból.

Köszönjük az interjút!

Bővebb információ és kapcsolat: CREATE INTERIOR

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés lakberendező riport