Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Felújított Otthon: Panel lakás varázsa Wallart falburkoló panellel

Felújított Otthon: Panel lakás varázsa Wallart falburkoló panellel Ebben a cikkben bepillantást nyerünk egy kétszobás panel lakás átalakításába és felújításába, különös tekintettel a nappali területére, ahol a Wallart falpanel megváltoztatta az egész tér hangulatát.

A modern lakberendezés legfőbb célja az otthonunk személyiséggel és egyediséggel való feltöltése. Sokan álmodoznak a tökéletes otthonról, amely nemcsak kényelmes és praktikus, hanem esztétikailag is lenyűgöző.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

A Projektről

Egy új kihívásba vágtak bele a lakberendezés terén: egy kétszobás panel lakás nappali-háló és fürdő+wc helyiségeinek átalakítása és felújítása volt a cél. A kihívás abból állt, hogy a meglévő teret hatékonyan és stílusosan kellett átformálni úgy, hogy ne kelljen falakat bontani, és minden terület megkapja a maga funkcióját és egyediségét.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

Térbeli Megoldások és Koncepciók

Az elsődleges szempont az volt, hogy a nappali teret és a hálórészt vizuálisan elválasszák, miközben megőrzik az összekapcsolódás érzését. Az alacsony természetes fény miatt a tervező a koncepció középpontjába helyezte a természet színeinek behozását a térbe, például zöld, víz és égkék tónusok formájában.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

A nappali tervezésekor figyelembe vették a megbízók igényeit és életviteli szokásait, így a tévénézés kényelmét mind a nappaliból, mind a hálóból biztosítani kellett. Ezért maradt a háló és a nappali eredeti elrendezése, amely lehetővé tette a tévé központi elhelyezését és könnyű megközelíthetőségét mindkét szobából.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

A Wallart Falpanel Varázsa

Az egyik legkiemelkedőbb designelem a nappaliban a Wallart falburkoló panel volt, amely a kanapé mögött kapott helyet. Ez a faldekoráció nemcsak stílusos megjelenést kölcsönözött a térnek, hanem egyedi atmoszférát is teremtett. A falpanelek színe és textúrája harmonizált a környező bútorokkal és díszítőelemekkel, létrehozva egy összhangban lévő és kifinomult nappali hangulatot. A Wallert 3D falpanel egy festhető, újrahasznosított anyagból készült dekorpanel, mely számos mintában kapható. Vizesbázisú festékkel bármilyen színre festhető. 

panel lakás felújítás wallart falpanellel

Egyedi Bútorok és Tárolási Megoldások

A hálórész kialakításánál a tervező figyelmet fordított az egyedi bútorok és tárolási lehetőségek kialakítására. A franciaágyat függőleges gipszkarton dobozolás ölelte át, amelyhez lebegő polcok és éjjeli szekrények kapcsolódtak. Ezek az elrendezések nemcsak funkcionálisak voltak, hanem esztétikailag is vonzóak, és megteremtették a kívánt vizuális elválasztást a nappali és a háló között.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

Fürdőszoba Megújulás

A fürdőszoba átalakítása során a funkcionalitás és a dizájn találkozott. A zuhanytálcát csuklós üvegajtóval szerelték fel, ami nemcsak helytakarékos, hanem esztétikailag is vonzó megoldás. A mosdó környékén praktikus tárolófiókokat alakítottak ki, és a világításra is különös figyelmet fordítottak, hogy a fürdőszoba egy hangulatos és kellemes hely legyen.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

Összegzés

A Wallart falpanel és az egyedi belsőépítészeti megoldások segítségével ez a kétszobás panel lakás új életre kelt. A tér praktikusságot és stílust ötvözve nyújt otthont a lakóknak, miközben minden helyiség egyedi atmoszférával bír. Ez a projekt ismét bebizonyította, hogy a kreativitás és az egyedi tervezés lehetővé teszi a legmegfelelőbb otthoni élmény megteremtését még a legkorlátozottabb terekben is.

panel lakás felújítás wallart falpanellel

Enteriőrtervező: Fejes Arina Fotók: Kis Péter

Így változtatta meg egy Wallart falpanel egy egész lakás hangulatát és kényelmét, megőrizve a funkcionalitást és stílust egyaránt.

A panel lakás felújításáról a Golden Harmony magazinban is olvashatunk.