Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Dobd fel a fürdőszobád!

Kerma Design
2021. 01. 30. 21:51:06
Dobd fel a fürdőszobád!
A modern berendezésű fürdőszobák egyik hátránya, hogy nincs bennük valódi melegség - a letisztult vonalak, a modern, hideg színek használata steril hatást kelt. A fürdőszoba az a hely, ahol nemcsak testileg,hanem mentálisan is megtisztulunk egy hosszú nap után.

1. Játékos, üde minták

A leveles,virágos motívumoknak nem kell unalmasnak, régiesnek lenniük! A klasszikus színhasználat mellett - fehér, világoskék, világoszöld - bátran használhatunk motívumos garnitúrát pl. törölközők, kéztörlők vagy függöny formájában. Nagyobb üzletekben akár fogmosópohár,szőnyeg, szappantartó és zuhanyfüggöny is kapható, ami mellé még törölközőt is találhatunk ugyanabban a színben, mintában. Ezzel feldobhatjuk a snassz, egyszínű fürdőszobákat anélkül, hogy zsúfolttá válna.

2. Felezővonal

Régi, de hasznos trükk, hogy ne érezzük szűkösnek a fürdőszobát, ha egy képzeletbeli, horizontális felezővonal mentén a felső részt fehérre/ világosra, míg az alj részt inkább sötétebb színre fessük. Ha a festés nem megoldható, akkor csempét is használhatunk, vagy szimplán figyelünk arra, hogy például a szennyestároló sötét színű legyen, ahogy a szőnyeg vagy padló is.

3. Sok csempe

A teljesen csempézett fürdőszobában nem lehet képletesen levegőt kapni, ezért érdemes legalább 1 falat sima falfestékkel kezelni, hogy szellősebbé váljon. Erre a falra akár szerelhetünk függelékeket, ahol a törölköző száradhat.

4. Természetes alapanyagok

A fürdőszobában elsődlegesen úgy választunk csempét, bútort, hogy ha víz éri, akkor ne legyen kárunk benne. A természetességet ha újra becsempésszük a fürdőszobába melegséget adunk a helyiségnek - ezt fakeretes tükörrel, kő/ gránit mosdókagylóval, fa tárolókkal, kő mintás padlóval érhetjük el. A kőből vagy ásványból készült mosdókagylók lenyűgözőek és impozánsak - nem beszélve arról, ha ez a kád esetében is megoldható, vagy akár fa dézsával helyettesíthető.

5. Mintás csempe

A hagyományos, fehér, krémszínű egyhangú csempe a múlté! Minél izgalmasabb, annál jobban fog mutatni a fürdőszobában - mozaik hatású, sokszínű, különböző alakú és formájú, mediterrán vagy török fürdő - inspirációk végeláthatatlan sorából válogathatunk.

6. Falpanel a fürdőszobában

Ma már falpaneleket is alkalmazhatunk a fürdőszobában. Vannak olyan típusok, amelyek megjelenése, stílusa hasonló a csempéhez. Ezek például a Flexwall pvc falpanelek, melyek vékony műanyag 3D-s panelek és akár meglévő csempére is ragaszthatjuk. Ez egy gyors és olcsó megoldás, de persze tulajdonságaikban teljesen mások, mint a valódi csempe. Jó megoldás lehet a kemény poliurethánból készült Wallstar dekorpanelek is, melyeket alkalmazhatjuk vizes, nedves környezetben is. Ilyen típusú 3D-s falburkolat még az NMC által gyártott Arstyl burkolatok is. Teljesen más hatást érhetünk el az ultravékony Slate-Lite kőburkolatok. Ez egy 100%-ban természetes kőlap, mely megfelelő felületkezeléssel gyönyörű megoldás lehet. Bármelyik falpanel használatánál fontos, hogy a vizes helyiségekben megfelelő ragasztót, festéket,  vízzáró profilt és szilikont használjunk. 

Ha mégis szüksége lenne inspirációra, látogassa meg Pinterest oldalunkat, ahol jelenleg már több mint 92.000 fotó található lakberendezési témában, többek között fürdőszoba megoldások, inspirációk is - ha pedig a termékeinkre kíváncsi, akkor webáruházunkban megtekintheti kínálatunkat, kérdésével pedig forduljon hozzánk az info@kerma.hu email címen!

Tartalomhoz tartozó címkék: fürdőszoba PVC falburkolat stílus