Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!

Mobil falburkolat megoldás KERMA falpanelekből!
Ha a falburkolatokról esik szó, akkor az biztos, hogy a mobilitás, vagyis az áthelyezhetőség nem az elsődleges szempont, vagy tulajdonság. Velük szemben az elvárás, hogy fixen, masszívan álljanak a falon és persze jól mutassanak! De mi van akkor, ha ez mégis megoldható és a kedvenc faldekorációnkat áthelyezhetjük egy másik falra, vagy idővel magunkkal is vihetjük egy új lakásba, mint bármelyik bútorunkat, berendezési tárgyunkat?!

Igen, létezik ilyen falburkolat! Bemutatjuk, hogy melyik falburkoló panel típus ez, és miként oldhatjuk meg a mobilitást! 

Nagyon sok falburkolat létezik, sokféle anyagból, mindenféle design, méret- és szín variációban. A falburkolatok 99%-a fixen van rögzítve közvetlenül az adott falra, mely általában ragasztással történik. Nagyon ritka a közvetett rögzítés, vagyis nincs valamilyen hordozó felület, hanem egyből a falra kerülnek a panelek. Az áthelyezhetőséget pont egy hordózófelülettel tudjuk elérni! Lássuk akkor, hogy erre mi és milyen falpanel alkalmas!

mobil-falburkolat-kerma

Ha egy falburkolat nem csak jól mutat a falon, hanem plusz funkciója is van, akkor az már több mint falpanel! Ez pedig nem más, mint a KERMA műbőr falpanelek! Ezekből a különböző méretű és több mint 100 színben kapható panelekből falvédők, tv falak, előszoba faldekorációk és ágyvégek alakíthatóak ki! Most egy ágyvégen mutatjuk be, hogyan tudjuk mobillá tenni falburkolatunkat!

A Kerma falpanelek mellett egy hordozóra lesz szükségünk, melyre a legjobb választás egy natur bútorlap. Azért elegendő a natúr felület, mert olcsóbb is mint a felületkezelt, vagy fóliázott kivitel és ez jobb tapadást biztosít a paneleknek is. Valamint mivel a panelek mögött van, így nem látszik belőle semmi, így kár lenne egy drágábbra költeni! A natúr bútorlapok közül a 18 mm vastag lesz a megfelelő. Ez azért jó, mert nem annyira nehéz, mint a vastagabb verziók, illetve a faldekorációnkat, jelen esetben az ágyvégünket igény esetén LED világítással is kiegészíthetjük, vagyis egy led szalaggal körbe futtathatjuk. A 18 mm-s vastagság pont ideális a led szalag szélességéhez. 

kerma-mobil-falburkolatok

A bútorlap mérete körben minden oldalnál, mindig legyen 2-3 cm-el kisebb, mint az adott faldekorációnk, így ezt a panelek eltakarják és itt lesz elegendő hely a led világításhoz, ha azt is szeretnénk. 

Nézzük a felrakást! 

Elsőként a hordozót, vagyis a natúr bútorlapot kell majd a falra helyezni. Ehhez meg kell határozni a faldekoráció helyzetét. Mivel a bútorlap 3-3 cm-el kisebb mint a teljes dekorációnk, így azt a kívánt helyzettől 3 cm-el magasabbra kell majd helyeznünk, ha alulról kezdjük a jelölést. Természetesen kezdhetjük felülről is a jelölést, így akkor 3 cm-el lentebbre kerül a bútorlap. A magasságot jelöljük be a falon egy ceruzával. Vízmérték segítségével húzzunk ceruzával egy vonalat, erre a vonalra “helyezzük” majd a bútorlapot. 

falvedo-mobil-falburkolat

A bútorlap 4 sarkánál 5-5 cm-rel beljebb fúrjunk egy-egy lyukat. Emeljük a bútorlapot a falhoz és a 4 lyukon keresztül jelöljük meg a falon a lyukak helyzetét. Ha kész, tegyük le a bútorlapot és fúrjuk ki a falon a 4 lyukat. Helyezzük bele a tipliket. A csavarok hosszúságának kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a bútorlap 18 mm vastag, így ezzel is számoljunk. Ha ezzel megvagyunk, akkor csavarozzuk fel a bútorlapot a falra és kezdjük el a paneleket felragasztani a bútorlapra a 4 szélső (sarkok) kivételével. Ügyeljünk arra, hogy a panelek 3cm-el túl érjenek a bútorlaptól, hiszen az ennyivel kisebb, mint az adott dekoráció. A panelek ragasztásához mi Soudal T-rex ragasztót ajánlunk. Nekünk ez vált be az elmúlt 9 év alatt! A panelek hátára diónyi pöttyökben kell a ragasztót felvinni. A pöttyök száma a panelek méretétől függ. A Kerma falpanelek standard méretei és a szükséges diónyi ragasztó “pöttyök” száma: 12.5x12.5cm,(1 pötty) 12.5x25cm,(2 pötty) 25x25cm,(4 pötty) 25x50cm,(6 pötty) 50x50cm (9 pötty)

falpanel-mobil-otthon-kerma

Ha kész vagyunk a panelek felragasztásával, akkor a 4 szélső panelt öntapadós ragasztószalaggal, vagy öntapadós tépőzárral rögzítsük a helyére. Erre azért van szükség, hogy ha leszeretnénk csavarozni a faldekorációnkat, akkor azt így könnyen megtehessük! 

Ilyen egyszerű a mobil falburkolat megoldás! Reméljük, hogy ezzel az ötlettel segíthettünk abban, hogy ha a falburkolatokra gondolunk, akkor az áthelyezhetőség is egy újabb szempont legyen a választáskor!

Tartalomhoz tartozó címkék: bőrpanel kerma