Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

"Minden otthon személyre szabott..."- Ignácz Piroskát, az Otthont-Álmodó tulajdonosát kérdeztük

"Minden otthon személyre szabott..."- Ignácz Piroskát, az Otthont-Álmodó tulajdonosát kérdeztük
Riport sorozatunk legújabb részében Ignácz Piroska lakberendezővel készítettünk interjút. "A munkám során a projekteknél mindig arra törekszem, hogy harmóniát teremtsek  az ügyfelem és az otthona között."- írta az Otthont-Álmodó honlap vezetője. 

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod?

Adminisztratív területeken dolgoztam és a kreativitásom egy részét az otthonaink berendezésével töltöttem ki. Mindig is szerettem úgy berendezni az otthonunkat, hogy jó legyen haza menni és aki nálunk vendégeskedik jól érezze magát. Már gyerekként is állandóan átrendeztem elsőként a saját, aztán később már a szüleim szobáját is. A családi vállalkozásunkban a Marosszéky Bútor Kft.-ben adminisztratív feladatokat láttam el és azt éreztem, hogy valami hiányzik. A férjemmel sokat beszélgettünk, hogy mit szeretek és mivel szeretnék foglalkozni ami a bútoros céggel összhangban lehetne. És ekkor jött a gondolat, hogy elvégzek egy lakberendezői iskolát amiben a férjem és a gyerekeim is támogattak.

 


Miért szereted ezt a szakmát?

Azért mert kiteljesedhettem benne és másoknak segítek kialakítani a megfelelően funkcionáló és esztétikus otthont, így én is hozzájárulok az örömükhöz. Felemelő érzés látni ügyfeleim arcán azt a boldogságot amikor az álomból valóság lesz.

 

 

Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább?

Azt, hogy kiélhetem a kreativitásomat. A projektek sosem egyformák, így mindig van benne kihívás.

 

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal?

Azt, hogy pontosan megtudjam mire van szüksége, és hogy közös realitáson legyünk.

  

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban?

Magánszemélyeknek dolgozom. Családi házakat, lakásokat és azon belül egy-egy helyiséget is megtervezek, illetve kivitelezek.

  

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?
Mivel szeretem a kihívásokat és játékként élem meg ezért az átalakítás az izgalmasabb. Az új építésnél viszont az adja meg a megfelelő alaphangot, hogy tiszta lappal indulunk, szabadabban lehet alkotni. Mind a kettőt szeretem.

    

 

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy?

Persze van. Egy társasházi lakásban a fürdőszobát és a wc-t kellett felújítani. Modern skandináv stílusban terveztem meg. A kedvencem ebben a projektben az Equipe Kromatika burkolata a maga hexameteres formájával. A kicsi fürdőszoba a felújítással tágasabbnak és világosabbnak hat.

 

Egy másik, egy jelenleg futó projektem. Ezt az új építésű lakást modern glamour stílusban terveztem meg.

A sok projekt mellett vannak közös projektek is, például a Nicole Interior-ral. Egy édesapa keresett meg, hogy fiatal lányának vásárolt lakását teljeskörűen tervezzük meg. Modern, fiatalos otthont varázsoltunk neki.

 

 

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben?

Ami a szívemhez közel áll az a modern és skandináv stílus.

  

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?
Az otthonunk modern stílusú és türkizzel van megfűszerezve.A férjemmel közösen terveztünk meg mindent. A kedvencem a konyhám és a nappalink. Itt a térelválasztást üveg panelekkel oldottuk meg és a sínekbe LED-világítást tettünk.

  

 

Egy lakberendezési munka közben mennyire köszönnek vissza a számodra aktuálisan kedvelt stílusjegyek?

A munkám során a projekteknél mindig arra törekszem, hogy harmóniát teremtsek  az ügyfelem és az otthona között. Úgy fogalmaznék, hogy minden otthon személyre szabott.

 

Kiknek szoktad ajánlani a falpanel megoldásokat?

Szinte minden ügyfelemnek szoktam ajánlani. A referencia oldalatokon nagyon sok inspirációt lehet gyűjteni ezeknek a paneleknek az alkalmazásáról.

A lakberendezési tanácsadás szolgáltatásom mellé beszerzési, valamint szakember listát is csatolok amiben a Kerma is szerepel.

 

 

Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek?

A nagy anyag és színválasztékot, összekombinálva a panelek formavilágával, tényleg csak a képzelet szab határt, hogy mi mindent lehet kihozni a Kerma készleteiből!

 

Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki?

Sokat kirándulunk a családdal. Idén már nem csak a polcon van a Kék túra füzet hanem el is kezdtük a túrákat. Ez mellett olvasom és időt szánok mind a szakmai mind a saját fejlődésemre.

 

  

 

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés lakberendező média