Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Miért jó megoldás a 3d mennyezeti burkolólap?!

Miért jó megoldás a 3d mennyezeti burkolólap?!
Több szempontból is érdemes lehet a mennyezetet polisztirol burkolólapokkal díszíteni. Nem csak azért mert jól mutat a plafonon, de szükség szerint elrejti a mennyezet hibáit, a repedéseket. Ezek mellett egy tartós és könnyen karbantartható falburkolatot kapunk, mely évek múlva is olyan, mintha új lenne.

 

Ha valami olcsó, kényelmes, könnyen felszerelhető megoldást keresünk a mennyezetre, akkor a hungarocell dekorpanelekkel nem fogunk mellé! Egy felújítás során a falak és a padlók kivitelezésére általában hamarabb kerül sor. Persze ha a mennyezettel probléma van (repedés, egyenetlenség, foltosság), akkor érdemes ezzel kezdeni, vagyis a festéssel egy ütemben ezt is megcsinálni. A plafon problémáit természetesen gipszkartonozással is megoldhatjuk, de ha olcsóbb, gyorsabb és házilag is kivitelezhető megoldást keresünk, akkor erre a legjobb a 3d mennyezeti burkolólap. Előnye az is, hogy könnyű, így nem terheli a plafont és vékony anyag, így alig vesz el a belmagasságból, mivel maximum 2 cm vastag!

3d-mennyezeti-burkololap

Hogyan kezdjünk neki?

Először is válasszuk ki a nekünk tetsző mintát. Ebben nem lesz hiány, hiszen nagyon sok mintában kapható álmennyezet webáruházunkban. Vannak különböző strukturákat utánzó minták, csíkosak, organikus mintásak, hullámosak, virág és növény mintásak is. A dekor panelek mérete 50x50 cm. Ezek alapján számoljuk ki, hogy mennyire van szükségünk. A panelek m2-re kaphatóak. A vágások és az esetleges toldások miatt érdemes 1-2 m2-el többet venni, biztos ami biztos! 

A felrakáshoz szükségünk lesz egy vágókésre, vagy egy fűrészlapra, ragasztóra, mérőszalagra, létrára és a festéshez szükséges felszerelésre: festőhengerre, vizesbázisú festékre. 

hungarocell-dekorpanel-mennyezet

Mehet is a dekorpanelek felrakása!

Szaktudás és szakember nélkül hozzá kezdhetünk, de hogy ne kelljen a létráról fel és leszállni, jobb ha ketten végezzünk a hungarocell burkolólapok felrakását. Győződjünk meg arról, hogy a mennyezet zsír- és pormentes, nincsenek lehulló faldarabok. 

Érdemes a munkát középről kifelé haladva végezni, soronként. Így biztos, hogy a végeredmény szimmetrikus lesz. Elképzelhető, hogy így több lesz a hulló a széleken és a szélső sorban nem egész panelek kerülnek fel. Ha ezt nem szeretnénk, akkor kezdjünk szélről egész panellel és haladjunk szintén soronként. Ismerve a panel méretét, érdemes a munka elkezdése előtt ezt eldönteni és válasszuk a nekünk megfelelőbb, esztétikusabb megoldást. 

A hungarocell álmennyezet felrakható vakolt felületre, gipszkartonra, osb lapra, rétegelt lemezre. Ha elkészültünk a burkolással, akkor a széleket díszíthetjük, lezárhatjuk polisztirol díszléccel is. A panelek festését és ragasztását vizesbázisú anyagokkal végezzük. A legtöbb esetben a plafon általában fehér szokott lenni, de természetesen bármilyen színre festhetjük, ízlésünknek megfelelően. 

falipanel-mennyezet-dekorpanel-szoba

A dekorpanelek segítségével teljesen egyedi megjelenést kölcsönözhet a térnek. Modern, vagy klasszikus enteriőrbe is jól illeszkednek a panelek. A lényeg hogy olyan mintát válasszunk, ami stílusban a szoba többi részével összhangban lesz. Beltérben bárhol használható. Rakhatjuk a paneleket hálószobába, nappaliba, gyerekszobába, étkezőbe, konyhába, előszobába, fürdőszobába is. 

Melyek a mennyezeti burkolólapok előnyei?

Sok stílus lehetőség, széles minta választék

Egyszerű kivitelezhetőség házilag

Nem igényel karbantartást

Bármilyen színre festhető

polisztirol-mennyezet-burkololap-panel

Nézd meg a 3d mennyezeti burkolólapokat itt: KLIKK

Tartalomhoz tartozó címkék: álmennyezet polisztirol falburkolat