Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Különbségek a lamella falpanel típusok között!

Kerma Design
2022. 11. 03. 01:01:15
Különbségek a lamella falpanel típusok között!
Az egyik legnépszerűbb falburkolat típus napjainkban a különböző bordázott, lamella falpanelek. Ha otthonunkat szeretnénk dekorálni, akkor a lamella dekorpanelek nagyon jó falburkolat ötletnek bizonyulnak! Egyre több anyagból és méretben gyártanak falpanelt. Az hogy melyiknek milyen tulajdonságai és különbségei vannak, most megmutatjuk!

 

Mi is az a lamella falpanel?

A lamellák vékony bordákból, csíkokból álló faldekorációk. Hosszú, keskeny lécek, melyek általában függőlegesen, egymás mellé vannak helyezve, azonos távolságra. Beltérben használhatjuk dekorációként. 

lamella-falburkolo-panel

Lamella falpanel ötletek:

Először is azt kell tudnunk, hogy a paneleket hol szeretnénk az otthonunkban használni. Az otthonunk stílusa, színei és az alkalmazott bútorok és kiegészítők határozhatják meg azt, hogy milyen lamella falpanelt válasszunk. Webáruházunkban jelenleg 4 gyártó termékeit forgalmazzuk. Nagy közöttük a hasonlóság, de azért vannak eltérések.

falburkolat-lamella-kerma-design

A lamellákat használhatjuk az alábbiakra:

  • Nappali faldekoráció, például a kanapé mögött, vagy mellett.
  • Hálószoba dekorációnak is tökéletes. Rakhatjuk az ágy mögé és egyes lamellák közé led világítást is tehetünk. 
  • Térelválasztó. Bizonyos típusok alkalmasak térelválasztóként is. 
  • Előszoba faldekorációnak is kiváló. Jól kombinálhatjuk fogasokkal, ülőkével, vagy tükörrel is. 
  • Tv fal dekoráció. Nagyon modern megoldás a tv mögötti falat lamellákkal burkolni. A hatás nem marad el!
  • Étkező és a konyha elválasztásához is szuper egy amerikai stílusú nappaliban. 

Melyiket válasszuk? Ezek a különbségek:

Ha lamella falpanel mellett döntesz, akkor az alábbiakra figyelj vásárlás előtt:

-Méretek: A lamellák jellegzetessége a hosszú keskeny megjelenés. Szóval ezek a panelek általában elég hosszúak és vékonyak. Általában alkalmazkodnak az átlagos belmagassághoz, ami 270cm. Ez azért jó, mert nem kell toldani. Hátránya, hogy nehezebb és költségesebb az országos kiszállítása. A Lamelio és fóliázott MDF lamellák mérete éri el a 270cm-t. A táblában és nem szálakban kapható panelek általában kisebbek. A Wallure panelek 100cm, a Leer falpanelek pedig 200cm magasak.  

-Anyag: a legtöbb lamella valamilyen famintázatban kapható, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy fából van. Persze kapható valódi fából készült is, mely Wallure néven található webáruházunkban. Legismertebb és legelterjedtebb a fóliázott MDF-ből készült típus. 

Kedvelt termékünk a táblában kapható Leer dekorpanelek, melyek festhető MDF-ből készülnek és természetesen bármilyen színre festhetőek. 

Negyedik típus pedig az újrahasznosított kompozit műanyagból készült Lamelio panelek. Ennek az előnye, hogy párás, nedves helyiségbe is tehetjük, például fürdőszobába. 

-Felrakás: az összes típust ragasztással kell az adott falra rögzíteni, így ebben nincs eltérés. A panelek megfelelő kézügyességgel felrakhatóak, de ha nem boldogulnánk, akkor egy asztalos, vagy burkoló segítségét kérjük. A falburkoló panelekhez szükséges ragasztó megtalálható webáruházunkban. A panelek dekopír, vagy körfűrésszel vághatóak. 

lamella-tablazat-kolunbsegek

lamella-design-falpanel-kerma

Miért válassz lamella falpanelt?

Nagyon dekoratív és divatos falburkolat megoldás, mely nem csak otthonunkban, de irodákban, hotelekben, éttermekben, üzletekben is nagyon jól használhatóak. Könnyen tisztítható, modern és klasszikusabb enteriőrökben, bármilyen stílusnál megállja a helyét. A lakberendezők nem hiába kedvelik ennyire. Árban -közép, vagy felső kategóriás terméknek számít a falpanelek között. 

A nálunk kapható lamella típusok minden igényt kielégítenek. Tudjátok: Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor Kerma

fekete-lamella-falburkolat

lamella-panel-burkolat-kerma