Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Interjú Banyár Enikő lakberendezővel

Interjú Banyár Enikő lakberendezővel
Kérdéssorozatunk ezen rovatában Banyár Enikő lakberendezőt kérdeztük. Enikő munkássága a Be Unique Interior Design weboldalon tekinthető meg. 

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod? 

Fiatal korom óta körül vesz a tervezés és az alkotás. Édesapám asztalosként saját műhelyt vezetve aktívan dolgozik, ami a gyerekkoromra is nagy hatással volt. Mindig is éreztem, hogy amit csinálni szeretnék az életben az valami egyedi, valami, amiben megmutatkozhatok

 

Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább? 

Szeretem a munkámban a kihívásokat, hiszen ezek által fejlődhetek és nyújthatok mindig többet az ügyfeleimnek. Szeretem, hogy mindegyik munkám más és más, nincsen két ugyan olyan.

 

 

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal? 

Fontosnak tartom a személyes találkozót, ilyenkor megismerhetem picit a megbízóimat, a személyiségük alapján tudok azonosulni,hogy milyen stílus irányzat illik hozzájuk, merre tudunk elindulni a közös tervezésben.

 

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban? 

Általában magányszemélyek, épülő otthonuk kialakítására, vagy készen vett ingatlanjuk átalakítására kérnek fel. De munkáim között előfordul ügyvédi iroda újragondolása is.

 

 

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Mindkettőben van izgalom és kihívás. Egy üres lakásban a lehetőségek száma picivel nagyobb, mint egy átalakításnál, ahol néhány feltétel már adott lehet. Nehéznek nem mondanám egyiket sem, kihívás persze mindegyikben van, de ennek a szakmának a része és részben ezért is szeretem csinálni.

 

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy? 

Mindegyik munkámban megtalálom magam, egyszerűen tudok azonosulni mindegyik stílussal. A legelső munkámra vagyok büszke leginkább, csodálatos lett, színeiben és formáiban is. Természetesen emelett az össze munkámra büszke vagyok, de az első munkámat amikor láttam elkészült formában, tudtam igazán, hogy valóban ezt szeretném csinálni.

 

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben? 

Személy szerint a skandináv stílust nagyon kedvelem. Szeretem a nude színeket és a természetes jegyeket egy lakásban, mégis belecsempészek színeket is. De mindegyik stílusban megtalálom magamat, mindegyiket örömmel tervezem meg.

 

 

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

A skandináv stílus jegyeit lehet nálam észrevenni. Nincsenek erős színek, a berendezés  is inkább a szürke, bézs, tört fehér színekben van jelen. Itt ott viszont vannak erősebb tónusok, a föld jegyeiben. Nagyon szeretem a gyertyákat és a díszpárnákat, így azokban nincsen hiány a nappalimban.

 

Lehet-e tudni, milyen meg nem valósított terveid vannak még a lakberendezés terén? 

Én inkább úgy fogalmaznék, folyamatos terveim vannak. Folyamatosan bővítem a portfólióm, tovább képzem magam és fejlesztem a vállalkozásom minden oldalát, hogy elérhető és látható legyek a jelenlegi és jövőbeli megbízóim számára. 

 

Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek

Rengeteg színben, anyagban érhető el valamint az egyedi formatervezés is nagy előny. Sokan szeretik az absztrakt formákat, és színeket. Szeretem ajánlani ügyfeleimnek és meg is vannak elégedve a panelekkel.