Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Hogyan védjük az étkező falát kosztól és sérüléstől?

Hogyan védjük az étkező falát kosztól és sérüléstől? Az étkező otthonunk talán egyik legforgalmasabb része. A családi étkezés mellett, sokszor beszélgetések, baráti összejövetelek helyszíne is, de van ahol a leckeírás, vagy az otthoni munka is itt folyik időnként. Ilyenkor az asztal körüli székek mozgatásával sokszor a fal húzza a rövidebbet! Vagyis koszolódik és idővel sérül is.

Elöljáróban még annyit, hogy cikkünk végén található egy INGYENES, letölthető katalógus melyben 175 falpanel megoldás látható az étkező falának megóvására. 

Sokunk számára lehet ez probléma, amire megoldást keresünk! A legjobb, ha megpróbálunk vigyázni és ha van rá lehetőség, vagyis elsősorban elegendő terünk és hely az étkező asztal és a székek megfelelő elhelyezésére úgy, hogy a falat nem tesszük ki sérülésnek. 

Persze ez nem mindenhol megoldható. A festett fal, vagy még a tapéta is sérülékeny felület, így ezek nem biztosítják a fal sértetlenségét. Nehéz őket tisztítani a szennyeződésektől, a sérülések pedig csak kisebb-nagyobb munkával, a fal festésével, vagy a tapéta cseréjével megoldható. 

Mivel ez idővel és költséggel is jár, így talán jobb, ha ezt megelőzve megoldást, vagyis olyan burkolatot keresünk, ami védi a falat és könnyebben tisztítható, mint a festett fal, vagy tapéta. 

Az étkező falát könnyebben tisztíthatjuk és védhetjük a sérülésektől egy jól megválasztott falpanel segítségével! 

Védjük a falat falpanellel! 

Ma már nagyon sokféle falpanel kapható, melyek közül vannak olyanok, melyek a tulajdonságaiknak köszönhetően alkalmasak az étkező falára.

Milyen legyen az alkalmas falpanel?

Legyen jól tisztítható, strapabíró. Erre van elsősorban szükségünk! De nem árt, ha a falpanel könnyen felrakható, dekoratív, stílusban megfelelő számunkra.

Előny lehet még, ha kapható esetleg egyedi méretben, jól kombinálható, több színben és formában elérhető.

Számíthat még az ár is, így jó, ha ebben is széles a skála. 

A falburkoló panelek közül több típus is van, melyek rendelkeznek a fent említett tulajdonságokkal, vagy azok valamelyikével. 

Mutatunk néhány falipanelt, melyeket vásárlóink használtak erre a célra az étkezőben, illetve mi is ajánlunk falpanelt, mint gyártó és falpanel szakértő! 

Számunkra egyik legkedvesebb megoldás a Kerma műbőr falpanelek, hiszen ezek saját gyártású termékeink. A műbőr falburkoló panelek 9 standard méretben és akár egyedi méretekben is kérhetőek.

Több mint 100 színben kapható, így biztos mindenki talál magának megfelelőt. 

kerma-falpanel-etkezo

A műbőr egy jól tisztítható, strapabíró felület. A paneleket házilag is felrakhatjuk az adott falra. 

etkezo-falpanel-kerma-mubor

A Kerma falpanelekből elég akár egy sort rakni a falra. Helyezzük úgy el, hogy a panelek oda essenek, ahol a szék érintkezhet a fallal. 

A paneleket ragasztással kell rögzíteni. 

kerma-design-falpanel

Ha valaki nem csak egy sort, vagyis nem csak egy kisebb területet akar befedni a panelekkel, akkor akár az egész falat is burkolhatja. Persze ez már egy költségesebb megoldás, de rendkívül dekoratív

falburkolat-etkezo-kerma

Vásárlóink által nagyon kedvelt termék a FlexWall pvc falpanelek, melyek közel 80 különböző mintában kaphatóak webáruházunkban.

Ezek a panelek olcsó és gyors megoldást biztosítanak az étkező falára is. 

pvc-falpanel-flexwall

A pvc falburkoló panelek műanyagból készülnek. Jól tisztíthatóak, házilag felrakható. Kőmintás, famintás, csempemintás változatokban kapható.

Ez egy könnyű anyag, nem terheli a falat. Átlagosan a panelek mérete 100x50cm. Könnyen vágható és hajlítható is, így íves falakra is megfelelő, valamint rakhatjuk külső- és belső sarkokra is. 

pvc-falburkolat-etkezo

A pvc dekorpaneleket általunk ismerte meg az ország 2017-ben. Azóta több százezer darabot adtunk már el. Természetesen nem csak étkezőbe. Beltérre szinte bárhova rakható. 

falipanel-pvc-burkolat

Strapabíró megoldás az ABS műanyag és a Wallart cukornád panel is. Az előbbi főleg jó megoldás ilyen szempontból.

Mind a kettő egy festhető típusú falpanel. A festés itt mondjuk sérülhet, mint a sima festett falnál, viszont a műanyag nem sérül annyira, mint a sima festett, vakolt fal. 

wallart-cukornad-falpanel

Azok akik modern, divatos falburkolat megoldásra vágynak, a lamella falpanel lehet jó megoldás. Az általunk forgalmazott típusok közül a Lamelio panel talán a legjobb. Ez egy újrahasznosított anyagból készült, vízálló falpanel. 

dekorpanel-wallart-otthon

Erős burkolat még a Wallure valódi fából készült falpanelek is. Szaporán lehet dolgozni a táblában kapható, Leer skandináv jellegű bordázott panelekkel is. Ez egy festhető, MDF-ből készült lamella. 

lamella-falburkolat-kerma-design

Gyors, olcsó megoldást szeretnél? Használj öntapadós szivacsos falburkoló panelt. Ezek a panelek szintén házilag felrakhatóak. Könnyű tisztítani, vízálló és jól vágható. Több mintában és színben kapható. 

kerma-design-szoba

Nem falpanel, de megoldás lehet az öntapadós tapéta használata is erre a célra. Az öntapadós tapétákat könnyebb tisztítani mint a festett falat, vagy a normál tapétát. Illetve igény esetén könnyebb cserélni is. 

lamella-falpanelek-design

Hamarosan kapható lesz webáruházunkban a Swiss Krono által gyártott Beyond Ecowall falburkolatok is, melyek szintén modern és praktikus megoldást jelentenek az étkezőbe is. 

Legyen szó arról is, hogy milyen falpanelt nem ajánlunk az étkezőbe a fal védelmére. Nem megfelelő a különböző polisztirolból készült panelek használata, mert a polisztirol sérülékeny anyag. Nem 100% kimondottan jó erre a célra a 3D-s parafa elemek se, mert a parafa egy puhább anyag.

A Slate-Lite ultravékony kőburkolat strapabíró anyag, de talán a tisztítása nehezebb egy ilyen helyen, mert a panel felülete kissé érdes, porózus. Megfelelő használat mellett ez a típus is rakható. 

stikwall-falburkolat

Szuper megoldás még a Wood-Look vinyl falburkoló panel is. Ez egy vízálló, hajlítható és szintén könnyen tisztítható falburkolat. Famintás változatokban kapaható. 

A fenti probléma nem csak otthonunkban fordulhat elő, hanem minden olyan helyen, ahol a székek mozgatása gondot okozhat a falnál. Ez lehet egy iroda, étterem, cukrászda, vagy akár egy szalon is. 

Bízunk benne, hogy tudtunk egy kicsit segíteni és ez a néhány falburkolat ötlet, hasznos volt. 

Ha pedig szeretnéd látni, hogy a gyakorlatban hogyan is néznek ki a különböző falpanelekkel burkolt étkező falak, melyek megóvják azt a kosztól és sérülésektől és még nagyon is jól mutatnak, akkor kattints a képre!

etkezo-falvedelem-katalogus

A katalógus pdf formátumban itt letölthető: KATALÓGUS