Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

A Google Trends Tükrében: A Falpanelek Folyamatos Növekedése Magyarországon

A Google Trends Tükrében: A Falpanelek Folyamatos Növekedése Magyarországon

Ahogy az évek során az otthoni dekoráció és belsőépítészet területei folyamatosan változnak és fejlődnek, a falburkolatok és falpanelek is egyre népszerűbb választásnak bizonyulnak Magyarországon.

 Cikkünk bemutatja  az elmúlt évek keresési trendjeit a Google Trends segítségével.

 

falpanel keresések

► Kíváncsisággal töltött el minket, hogy felfedezzük, milyen az érdeklődés a Google keresésekben a falpanelek, 3D falburkolatok és azon belül a Kerma Design név iránt, hiszen már közel 11 éve aktívan tevékenykedünk ezen a területen.  yes

► A Google Trends remek eszköz, mely lehetővé teszi, hogy érdekes és hasznos információkat szerezzünk. Koncentráltan a magyarországi keresésekre fókuszáltunk, és megvizsgáltuk, hogyan változott az elmúlt 12 év során a falpanel, falburkolatok és tapéták iránti keresések száma.

Az Otthoni Belsőépítészet Világa: A Falpanelek és Falburkolatok Előretörése Magyarországon

Az alábbi diagramon az elmúlt évek "falpanel" kifejezésre történő Google kereséseinek száma látható 2012-től kezdve. Nyilvánvaló a folyamatos növekedés trendje.

► A vizsgált eredményeket online is megtekintheted ezen a linken: https://trends.google.com/trends/explore?date=all&geo=HU&q=falpanel

google trends falpanel keresések Magyarországon

Az biztos, hogy ez a növekedés jó hír a Kutyák és Lovak olvasóinak!  smiley

A "Falpanel" Keresések Kiugró Témakörei és Kapcsolódó Cégek: A Kerma Design is Feltűnik a Kiemelkedő Érdeklődésű Kategóriákban"

► Az alábbi nagy diagram bemutatja a "falpanel" keresésre vonatkozóan kiemelkedő és kapcsolódó témaköröket, valamint a hozzájuk kapcsolódó lekérdezéseket. Jól látható, hogy a konyha, PVC, tapéta, fa, csempe, polisztirol és műbőr falimatrica témakörök jelentős érdeklődést váltanak ki. Emellett a Praktiker és OBI vállalatok mellett a Kerma Design is megjelenik, mint falpaneleket forgalmazó cég.

falpanel kapcsolódó keresések

Az alábbi képen pedig régióként láthatjuk a falpanelek népszerűségét hazánkban:

falpanel régiók szerint

Mi a helyzet a "falburkolat" keresésekkel?

falburkolat keresések magyarországon

Mindig dilemmával néztünk szembe, amikor el kellett dönteni, hogy hogyan hirdessük termékeinket: falpanelként vagy falburkolatként. Azon gondolkodtunk, mely keresőszavakat kellene használnunk, hogy minél hatékonyabban érjük el a célközönségünket.  smiley

Kiderült, hogy a falburkolat kifejezés ismertebb és elterjedtebb, mint a falpanel. A nemzetközi piacon az "3D wall panels" az elterjedt megnevezés, ezért mi is ezt a "panel" és "falpanel" kifejezéssel kezdtük népszerűsíteni termékeinket.

Akárhogy is nézzük, a falpanel és falburkolat kifejezések szorosan összefüggenek, és véleményünk szerint mindkét megnevezés helytálló. A falpanelek olyan falburkolatok, melyek könnyedén és gyorsan, akár otthoni körülmények között is felújíthatók, garantálva a tiszta és szép végeredményt.

► A falburkolat szóhoz kapcsolódó lekérdezésekben és témakörökben szintén ott vagyunk többek között a Bauhaus, Diego, Praktiker, Fóliás Juci mellett. 

Nagyobb figyelmet és eredményeket kaptak az alábbi kifejezések például: hőszigetelő, panelház, étkező, gipsz falburkolat, öntapadós falburkolat, mennyezeti burkolat vagy például a kültéri és beltéri falburkolatok. 

falburkolat szó keresések a google trendsben

Melyik típus iránt van nagyobb kereslet: a beltéri vagy a kültéri falburkolatoké?

A Google Trends segítségével lehetőségünk van két kifejezést összehasonlítani, így mi is így tettünk! Az eredmények alapján látható, hogy a kültéri falburkolatokra irányul a nagyobb érdeklődés.  enlightened

beltéri vagy a kültéri falburkolatok ismertebbek?

Mi a helyzet az egyik legsikeresebb termékünkkel? 

Nézzünk most egy másik kifejezést, ami több mint falpanel! Vagyis falpanelekből készül és a falra tesszük: ez a falvédő. Az egyik legkedveltebb termékünk a különböző műbőr és textil falpanelekből gyártott falvédőink, melyeket mi gyártunk. Nagyon kiváncsiak voltunk, hogy ezzel a kifejezéssel mi is a helyzet.

falvédő grafikon

Látható, hogy az elmúlt 5 éve a falvédők iránti kereslet nem igazán csökkent. Sokan azt gondolnák, hogy a falvédő egy idejétmúlt, nem divatos és gagyi. Biztos vannak olcsó falvédő megoldások, de amit mi gyártunk...az nem az!

falvédő kerma design

falvédő kifejezések

Tapéta vagy falpanel - Egy pillantás a két fő "versenytársra"

A falpanel és a tapéta közötti keresések alakulása

A Google Trends által nyújtott adatok alapján láthatjuk, hogy a falpanel és a tapéta közötti keresések dinamikus változást mutattak az elmúlt évek során.

tapéta vagy falpanel

2012-ben a tapétára vonatkozó keresések száma magasabb volt, mint a falpanelekre vonatkozó kereséseké. Azonban az évek során a keresések aránya megváltozott, és 2018 óta folyamatosan nőtt a falpanelek iránti érdeklődés, míg a tapétára vonatkozó keresések száma stagnált vagy csökkent.  smiley

► Ez az adat arra utal, hogy az emberek egyre inkább preferálják a falpaneleket a tapéta helyett. A tartósság, könnyű tisztíthatóság és változatos dizájn lehetőségek valószínűleg fontos szerepet játszanak ebben a döntésben.

Hihetetlenül meglepődünk! Felfedeztük még egy érdekes jelenséget!

A "lakberendezés" kifejezésre rákeresve észrevettük, hogy a keresések száma évről évre csökken! Ez valóban meglepő és érdekes. Talán valaki tudja, mi lehet ennek az oka, hogy az elmúlt 12 évben ez a tendencia? Ha valakinek van esetleg erre magyarázata, szívesen fogadjuk!

lakberendezés eredmények

Összefoglaló:

Az általunk végzett keresgélés és a Google Trends adatai alapján látható, hogy Magyarországon a falpanelek és falburkolatok egyre növekvő népszerűségnek örvendenek az elmúlt években.  yes

► A falpanelek praktikus és esztétikus megoldást nyújtanak az otthoni dekorációhoz, és a könnyű tisztíthatóság, tartósság és változatos dizájnok miatt választják sokan a tapéta helyett.

A Google Trends adatai azt mutatják, hogy a falpanel és a tapéta közötti keresések alakulásában a falpanelek folyamatos növekedése figyelhető meg. Az is látható, hogy a kültéri falburkolatok iránt nagyobb érdeklődés mutatkozik, és a Kerma Design, mint falpanel forgalmazó cég is jól megjelenik a keresések között.

enlightened Egy másik érdekes felfedezésünk a "falvédő" kifejezés vonatkozásában történt, melynek kapcsán a műbőr és textil falpanelekből készült falvédők népszerűsége különösen kiemelkedőnek bizonyult.

surprise Végül, meglepően az látható, hogy a "lakberendezés" kifejezés keresései évről évre csökkennek, de ennek okát sajnos nem tudjuk.

Összességében a Google Trends eredményei értékes betekintést nyújtottak a falpanelek és falburkolatok népszerűségének alakulásába, valamint más kapcsolódó kifejezésekkel kapcsolatos érdeklődési trendekbe Magyarországon.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerma közösség lakberendezés