Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Fogas kérdés! Mennyi az annyi?!

Fogas kérdés! Mennyi az annyi?!

Nem, itt most nem az árakról lesz szó, hanem arról, hogy hány darab fogas “kell” egy előszoba falhoz. Ez mindig nagy kérdés szokott lenni. Persze van, hogy adja magát, ránéz az ember az adott előszobafalra és a vevővel egyetértésben el is dől, hogy hány fogast rakunk fel. A másik kérdés viszont az szokott lenni, hogy hol legyenek a fogasok. Ekkor jönnek az igények és az elképzelések.

Vannak a családban magasabbak, alacsonyabbak, ja és persze ott vannak a gyerekek is. Legyen akkor ilyen is és olyan is, hogy mindenkinek jó legyen. Hiszen a család ezért család! Vagyis legyen lent is, fent is. Eldöntendő szokott még lenni, hogy szimmetrikus legyen, vagy sem. Ez tényleg ízlés dolga és függ az adott előszobafaltól.

eloszobafal-dekor-kerma-design-burkolat

 Szóval ha előszobafalat tervezünk és szeretnénk a fogasok számát eldönteni, akkor a következőket vehetjük figyelembe: A legfontosabb amiből kiindulunk, hogy mekkora a felület. Mennyire van hely a fogasoknak. Először is mekkorák a fogasaink? Egy ágú, vagy több ágú? Egyszerű akasztó, vagy a síkból kiálló, kacsos, díszes elemről beszélünk?  Hányan fogják használni az előszobát? Van gyermek a családban? Szeretnénk-e táskának, esernyőnek külön fogast? 

faldekor-kerma-eloszoba-burkolat

Meghatározza a fogasok számát az esztétika is. Nem mindegy, hogy egy adott előszobafal dekoráció hány színből, hány Kerma panelből áll. Hiszen lehetnek kisebb, nagyobb panelek, állhat egy színből, vagy többől is. Nem szerencsés az se, ha az elkészült, csodaszép előszobafalunkat a télen majd tele zsúfoljuk kabátokkal, mert így semmi nem fog belőle látszani. Na jó, egyértelmű, hogy azért van, hogy kabátok legyenek rajta, de ha megoldható, akkor jó, ha a sok kabátnak van fix helye is, valahol zártabb helyen. 

elszoba-kerma-falburkolat-fogas

A fentieket figyelembe véve szerintünk nem érdemes túlzsúfolni a falat fogasokkal. Túl közel, vagy túl távol se mutatnak jól az biztos. Ha több fogasra van szükségünk, akkor inkább válasszunk olyan fogast, aminek több ága van és így egy fogasra akár 3 kabát, vagy egyéb ruha is felhelyezhető. 

fogasok-akaszto-kerma-fal-otthon

Léteznek olyan fogasok, melyek egy fára, vagy műanyagra vannak sorban szerelve. Ezeken általában 6-8 akasztó van, egymástól egyenlő távolságra. Természetesen ezek is beépíthetőek a Kerma falpanelekkel kirakott előszobafalba. 

dekorpanel-eloszoba-kerma

Azt tudni kell, hogy utólag a már felragasztott panelekbe nem lehet fogast szerelni. Minden fogas helyét előre meg kell határozni és azt a felrakáskor kell kialakítani. Ez azért van, mert a műbőr paneleket nem lehet elölről fúrni, csak hátulról lehet a furatot kialakítani. Ha ezt elölről tennénk akkor a fúró a műbőrt és az alatta lévő szivacsot feltekerné, vagyis a panel tönkremenne. Nagyon szívesen segítünk a felrakásban. Ha valaki elakadna, akkor tudunk erről felrakási útmutatót küldeni.

falipanel-kerma-eloszoba-otthon-design 

Fontos! A fogasokat nem a panelek tartják, hanem a fal! Minden esetben a fal az, ami a tartást biztosítja, így olyan furatot kell készíteni, ami átmegy a dekorpaneleken és a falban folytatódik. Vegyük figyelembe, hogy a Kerma falpanel 2 cm vastag. 1 cm falap és 1 cm a szivacs és rajta a műbőr,  vagy textil bevonat. Tehát a felrakáshoz szükséges tipli és csavar méretét ennek megfelelően válasszuk ki. 

eloszobafal-othon-lakas-szoba

Hol lehet fogasokat kapni?

Online nagyon sok üzletet találunk, elég csak beírni a fogas, vagy akasztó szavakat. Nagyon jó fogasok kaphatóak az Ikea áruházban, melyek árban is kedvezőek. Keresgélhetünk még a Favi, Emag, Árukereső oldalakon. 

A legtöbb fogas fémből készül, ezek minőségben is a legjobbak. Kerüljük a műanyag, vagy fémhatású, de szintén valamilyen műanyagból készült típusokat. Színben harmonizálót is biztosan találunk. A legtöbb esetben nem a fogas az ami dominál egy előszobafalnál, de persze ez is ízlés és stílus kérdése. Ezüst, arany, króm, fehér és fekete színekben biztos, hogy elég jó a választék. 

eloszoba-design-falburkolat-fogas

Felrakásnál a fogasokat a panelekbe rögzítsük és ne két panel közé, vagyis szerintünk az nem jó, ha egy fogas két panel találkozásánál a széleknél kerül kialakításra. Megoldható, mert láttunk már ilyet, de szerintünk szebb a közepében. 

eloszoba-design-hazilag-felrakas

Ahogy belépsz a lakásba, az előszoba fogad. Szeretnéd, hogy egy személyre szabott, jól tisztítható, jól kombinálható előszobafalad legyen? A Kerma műbőr falpanelekkel ez lehetséges! Több mint 100 színben rendelhető, 9 standard méretben gyártjuk, de bármilyen egyedi méretben is kérhető! A panelek kombinálhatóak fogasokkal, burkolhatsz vele ülőkét, lehet belőle egy tükör kerete, lehet egyszínű, vagy állhat több színből és akár nyomtathatunk is rá neked bármit. A panelekből egy beülős rész is kirakható. Ha ezt led világítással is kiegészítjük, akkor még jobb hatást érhetünk el, mert a surl olcso-eloszoba-burkolat-kermaófény növeli a panelek 3d-s hatását. 

 

Minden stílushoz, előszoba mérethez, belmagassághoz, bútorhoz jól alakítható. Kérj ingyenes színmintát, illetve ingyenes tervezést! Segítünk mindenben, ha kell a felrakásban is, ami nem nehéz, akár házilag is megoldható! 

egyedi-eloszoba-design

eloszoba-fogasok

eloszoba

arany-eloszoba-design-burkolat