Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Bőr és textilpanelek megrendelése lépésről lépésre

Bőr és textilpanelek megrendelése lépésről lépésre

A Kerma falburkolatok tökéletes megoldást nyújtanak falvédőként, TV falként, ágyvégként, előszobafalként, vagy csak egyszerűen dekorációs elemként. A bőr és textilpanelek több színben és méretben kaphatóak, ezért végtelen a variációk lehetősége, így könnyű elveszni a választékban. Az alábbiakban bemutatjuk a rendelés menetét a tervezéstől egészen a felrakásig. 

1. Szín és anyag kiválasztása 

A műbőr anyagok három árkategóriába tartoznak: alap, közép és felső árkategória. A kategóriák közötti minőségbeli különbség jelentősen nincs. Mind a három árkategóriában magas kopásállóságú, minőségi anyagok vannak. Egyes színek különlegesebbek, előállításuk költségesebb, emiatt az ár is változó, ezért vannak kategorizálva.  A textil anyagok a közép árkategóriába tartoznak. Mivel képernyőn keresztül eltérnek a színek a valóságtól, díjmentesen színmintákat biztosítunk ügyfeleinknek. A műbőr és textil katalógusban megtekintheti a választható anyagok színkódjait, majd ezek megadásával színmintát igényelhet.  Amennyiben a teljes katalógust meg szeretné tekinteni, javasoljuk a műbőr és textil mintafüzér megvásárlását. 

Letölthető katalógusaink (kattintson a kijelölt területre): 

A panelek rendelhetőek műszőrme  anyagból is. Valamint nyomtatott falburkolat gyártására is van lehetőség. Számos ötletet talál webáruházunkban tájképekről, állatokról, épületekről, stb, azonban bármilyen egyedi fotóból is tudunk nyomtatott falvédőt készíteni. 

 

2. Inspirálódás, ötletelés

A falpanelek hosszú ideig fogják díszíteni otthonunkat, ezért érdemes átgondolni, hogy pontosan milyet is szeretnénk, melyik harmonizál a környezettel. Nagyon sok ötletet lehet meríteni galériánkból, ahol korábbi ügyfeleink rendelései tekinthetőek meg. További inspirációkért javasoljuk Pinterest oldalunkat.  

 

3. Méret pontosítása, tervezés 

A Kerma műbőr/textil falpanelek 11 standard méretben kaphatóak. Webáruházunkban elérhetőek az előre megtervezett falvédők, ágyvégek, előszobafalak.  Azonban ha nem találta meg a megfelelőt, önállóan megtervezheti saját elképzelését. Tervező programunk segítségével a standard méretű négyszögekkel tud tervezni. Technikai probléma miatt nincs lehetőség a programon belüli ajánlat kérésre vagy rendelésre, ezért kérjük az elkészített tervet küldje el nekünk emailben. Ha elakadna, vagy inkább ránk bízná a tervezést, szívesen segítünk. Töltse ki űrlapunkat, írja meg elképzelését és küldjük a tervet! A kiosztási terv igénylése teljesen díjmentes. Amennyiben fotót küld a területről, ahova fel szeretné helyezni a falvédőt, az nagyon sokat segít a tervezés folyamatában. 

Amennyiben nem talál az Ön számára megfelelő méretet, van lehetőségi egyedi méretű panel gyártására, ennek 25% felára van. Ezzel kapcsolatban emailen keresztül érdeklődhet a pontos méret és a kiválasztott anyag színkódja megadásával. Mivel a panelek milliméter pontossággal kerülnek legyártásra, fontos, hogy pontos méretek kerüljenek megadásra. Díjmentesen kiosztási tervet készítünk, hogy könnyebb legyen elképzelni a végeredményt. A könnyebb érthetőség érdekében érdemes képet küldeni a felületről, ahova fel szeretnék helyezni a paneleket. 

A panelek alapja 1 cm fa és 1 cm szivacs. Kérés esetén lehetőség van szivacs nélkül, vagy magasabb szivaccsal kérni a paneleket, centiméterenként 5% felár ellenében. 

 

4. Árajánlat kérése és megrendelés

A standard méretű panelek árai megtekinthetőek weboldalunkon, vagy ide kattintva letölthető az árlista, kosárba helyezéssel leadhatja megrendelését.  Amennyiben egyedi megrendelést szeretne, emailben, a végelegesen kiválasztott tervre küldünk árajánlatot. Ez esetben a megrendelés emailen keresztül kerül rögzítésre. 

A panelek rendelésre készülnek el, a gyártási idő változó a megnövekedett munkamennyiség függvényében. Az aktuális gyártási időről a weboldalon vagy ügyfélszolgálatunktól tájékozódhat. 

 

5. Felrakás, fogas elhelyezése a panelen

A panelek felrakásához szükségünk van a megfelelő ragasztóra, vízmértékre és ceruzára. Amennyiben sima festett falra, vagy teljesen natúr felületű bútorlapra (faforgácslap,MDF) szeretnék felhelyezni a paneleket, a Soudal T-Rex (piros) ragasztó ajánlott.  Fényes felületű bútorlapra való felhelyezés esetén (bármilyen bevonat van a bútorlapon, tehát nem nyers fa anyag) a Soudal T-rex transzparens (kék) ragasztóját ajánljuk. 1 tubus ragasztó kb 1-1,5 m2 panel felragasztásához elegendő. 

Fontos, hogy a felület tiszta, száraz és pormentes legyen. A vízmérték segítségével bejelöljük a panelek helyét a ceruzával, majd egyesével elkezdjük felhelyezni a paneleket. A panelek hátoldalára dió nagyságú ragasztót viszünk fel, majd felhelyezzük a felületre. Felhelyezés után még lehet igazítani. Majd fél percig tartjuk és utána elengedhetjük a paneleket. Nem szükséges kitámasztani, meg fog maradni a felületen. A ragasztó kötési ideje 24 óra, ez idő alatt ne érjünk a panelekhez. A felrakással kapcsolatban tekintse meg videónkat vagy töltse le a felrakási útmutatót. 

Fogas felrakása esetén fontos, hogy a fúrást a panel hátoldala felől kezdjük meg, különben az anyag fel fog csavarodni, és nem lesz szép. A fúrt lyukon keresztül át kell szúrni az anyagot és olyan eredményt kapunk, mintha gyárilag lennének felhelyezve a fogasok a panelekre. A fogas felrakási útmutatója is elérhető letölthető formátumban. 

 

6. Tisztítás

A bőrpanelek tisztítása száraz vagy nedves törlőkendővel, általános tisztítószerrel, kíméletes bőrápolóval történhet. A textil paneleket száraz vagy nedves törlőkendővel, kárpittisztítóval, általános tisztítószerrel lehet ápolni. Semmiképp nem javasoljuk erős, maró hatású vegyszerek, folteltávolítók használatát! 

 

7. Hogyan tovább? 

Ha sikerült felhelyezni a terméket, és elégedett a végeredménnyel szívesen várunk fotót, videót, hogy mi is megcsodálhassuk a munkánkat. Nagyon hálásak vagyunk, amikor ügyfeleink megosztják velünk a végeredményt és cserébe ajándék kupont küldünk, melyen felhasználhatnak a következő megrendelésük során. További visszajelzéseket is szívesen fogadunk Facebook oldalunkon vagy a Googlen.