Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Bemutatkozik Ferik Judit, lakberendező

Bemutatkozik Ferik Judit, lakberendező
"A jó dizájn nem csak arról szól, amit a szemünkkel látunk, hanem arról is, ... ahogyan érezzük magunkat tőle." Az alábbiakban Ferik Judit közgazdász, marketingmenedzser, rendezvényszervező és végül, de nem utolsó sorban lakberendező bemutatkozása olvasható. Ajánljuk azoknak az olvasóiknak akiket érdekel a lakberendezés világa, fogadják sok szeretettel. 

Ferik Judit vagyok, lakberendező, enteriőrtervező.

Közgazdászként diplomáztam, ill. rendelkezem marketing- és reklámmenedzseri, valamint rendezvényszervezői szakképesítéssel is. Majdnem két évtized multinacionális környezetben eltöltött idő után kreativitásra, alkotásra vágytam, így a lakberendezés felé indultam tovább. Szerelem-szakma lett, amely minden egyes nap inspirál, lelkesít.

A Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) tervező tagja vagyok. A LOSZ tagiskolájában végeztem el az ország legszínvonalasabb lakberendező képzését.

Magánlakások, irodák, és kisebb szolgáltató egységek tervezését és látványtervezését vállalom. A mai modern, időtálló, letisztult, és természetközeli stílusok állnak hozzám legközelebb.

Folyamatosan képzem magam, keresem az innovatív, fenntartható megoldásokat. Koncepcióban gondolkozom, és a maximumra törekszem – projektjeimet is ezzel a hozzáállással viszem végig.

 

 

Filozófiám

A személyre szabott dizájn harmóniát, a harmónia pedig nyugalmat teremt.

Napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az otthonunk, amely a funkcionalitást és a kényelmet hivatott hangsúlyozni – azt várjuk el tőle, hogy egyszerre élhető és szép legyen.

A jó dizájn nem csak arról szól, amit a szemünkkel látunk, hanem arról is, amit az összes többi érzékszervünkkel észlelünk, egyszóval ahogyan érezzük magunkat tőle.

 

Küldetésem

Szakmai célom, hogy lakberendezési tanáccsal, professzionális tervezéssel és projektvezetéssel segítsem ügyfeleim vágyainak megvalósulását. Feladatom, hogy esztétikus, funkcionális, és ergonomikus tereket hozzak létre, miközben az megfelel a megrendelő egyedi igényeinek, és stílusának.


A rendezett és szépen megtervezett terek növelik a testi és lelki jólétet. Szenvedélyesen hiszek abban, hogy az intelligens tervezés eredménye egy boldogabb élethely, ahová jó érzés hazatérni, amit élvezhetünk nap, mint nap.

 

Kedvenc lakberendezési stílusom a Kerma falburkolataival  

A japandi (vagy skandi-japán) a nevéből is adódóan kétféle stílus keveréke: a japán természetes és egyszerű (és néha tökéletlen) elemei keverednek a skandináv minimalizmussal.

Ez az időtlen stílus, mely az egyszerűségen és a természettel való kapcsolaton alapul, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Nagy hangsúlyt fektet az otthonos környezetre, a funkcionális elrendezésre, és a kiváló minőségű bútorokra. Fő jellemzői a tiszta, egyszerű vonalak, a természetes fények, a meleg tónusú színek, és a természetes anyagok használata.  

A Japandi a stílushoz rendkívül jól állnak a természetes hatású burkolatok, mint például a bordázott falpanelek. Használhatod térelválasztóként masszívabb kivitelben, vagy különböző sűrűségben dekorációként a falaidon, amit aztán akár a mennyezetre is felfuttathatsz. 

Ezekhez válaszd a Kerma által forgalmazott falburkolatokat, a lamella falburkolatot, vagy a 3D skandináv falpanelt, de ugyanilyen jó választás a lamelio vagy a wallure falburkolat is!

Judit nagyon kedves volt és válaszolt néhány kérdésünkre is. 

-Melyik volt a kedvenced az eddig megtervezett munkáid közül?

Ez egy jó kérdés, viszont nem könnyű rá válaszolni! Még pedig azért, mert a tervezés nálam mindig azzal kezdődik, hogy alaposan beleásom magam az adott projektbe: felmérem az ügyfelem igényeit és szokásait, fókuszálok a tervezési adottságokra és a megoldandó területekre, és persze inspirálódom a kívánt stílust illetően. Így aztán mindig azon kapom magam, hogy lázasan dolgozom, és teljesen „beleszerettem” az adott projektbe!

Az alábbi képeken jól látható, hogy egy hálószobát is milyen különböző paraméterek, adottságok, megrendelői igények, és milyen különböző lakberendezési stílus mentén lehet megtervezni.

- Szerinted mi az erősséged a munkában?

Alaposság és precizitás a lakberendezés iránti szenvedéllyel kombinálva. Gazdasági végzettségemből és multinacionális környezetből hozom azt a koncepció és projekt szemléletet, amellyel végigviszek egy-egy munkát, a határidőket betartva. És egy jó nagy adag maximalizmus – amely az ügyfeleimnek előny, nekem néha éjszakába nyúló dolgozást jelent.

A következő képeken látható a messzemenő részletekig kidolgozott koncepció és látványterv az adott munkához.

- Vannak-e különbségek a helyiségek tervezésében? Például könnyebb vagy nehezebb egy fürdőszobát egy nappalihoz képest megtervezni?

A tervezés függ a terület nagyságától és a tervezői feladat bonyolultságától, így aztán sosincs két egyforma nehézségű feladat. Kis helyiségeknél figyelni kell az optimális helykihasználásra, míg a nagyobb területeknél fontos az összhang és a tervezési koncepció.

A képeken egy kisebb területű fürdőszobatervet és egy tágasabb multifunkcionális teret (étkező-konyha-nappali) hoztam példának.

- Mi jelenti számodra az „álomprojektet”? 

Ezt a kérdést több szempontból is meg lehet válaszolni. Egyrészt akkor a leggördülékenyebb a munka, ha az ügyfél együttműködő és megvan a kellő bizalom. Másrészt a mai gazdasági környezetben az is nagyon fontos szempont, hogy a szakipari ágak, alapanyagok, termékek, bútorok is határidőre rendelkezésre állnak.És persze azt se felejtsük el, hogy minden lakberendezőnek van legalább egy lakberendezési stílus, amely igazán közel áll a szívéhez, amelyben a legotthonosabban mozog.

Az alábbi munkáim tervezésének minden percét imádtam! Az elsőn egy japandi stílusú hangulatos nappalit, a második képen pedig egy biofil jógastúdió recepcióra vezető lépcsőházát láthatjuk.

Szerző: Ferik Judit, lakberendező