Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Bemutatjuk: SLATE-LITE ultravékony kőburkolatok

Kerma Design
2018. 03. 04. 21:57:26

Alaptermékünk a Slate-Lite, mely valódi terméskőből készült ultravékony, ultrakönnyű design burkolat, de kialakítása alapján nevezhetnénk akár burkoló-lemeznek, furnérnak is.

A Slate (pala) nevet azért kapta, mivel legelőször kizárólag palakőből készültek ezek az ultravékony burkolatok. Az évek alatt újabb és újabb kőzetek kerültek kerültek a kínálatba. Mára már igen széles szín és kőzetfajtából lehet választani a palakőzettől a mészkőn és a homokkőn át a márványig. Anyacégünk folyamatos innovációkkal kísérletezik további új kőzetek feldolgozására. A Lite utónév burkolatunk vékonyságát, könnyűségét, könnyedségét hivatott sugallni.

slate-lite-koburkolat-kerma

Slate-Lite falburkolat termékek valódi, természetes kőzetek felületi rétegének a leválasztásával jöttek létre. Egy speciális ragasztástechnikai eljárás során leválasztott 0,1-1,4 mm vastagságú természetes mészkő, homokkő, agyagpala vagy csillámpala réteg képezi a Slate-Lite dekorpanelek felső rétegét. A hátoldala szálerősített műgyanta és üvegszál valamint különböző ragasztók keveréke, ami megfelelő szilárdságot, formastabilitást és tartósságot biztosít. Slate-Lite falpanelek felülete, mintázata nem mesterségesen előállított, vagy reprodukált kőfelület, mint a hagyományos járólapok, vagy csempék beállított, állandó struktúrával, mintázattal, vagy színárnyalattal ellátott felülete, így a Slate-Lite termékek színei, mintázatai laponként eltérőek, nincs két azonos lap valamint színben, árnyalatban, mintázatban eltérhetnek a kiállítási daraboktól, vagy a katalógusban látott fényképektől.

slate-lite-falburkolat-design-szoba

A Slate-Lite burkolatok a valódi terméskőzetek eredeti felületéről kerültek milliméterenként lefejtésre. Speciális réteglefejtő eljárásunknak köszönhetően az évmilliók alatt kialakult eredeti kőzetstruktúrát és mintázatot kapjuk vissza burkolataink felületén, rétegenként folyamatosan változva, ahogy kialakultak a színfolyások, kőzetelmozdulások. Ebből adódóan lehetetlen két egyforma mintázatot kapni, tehát nincs mintázat ismétlődés, maximum az egymás után leválasztott rétegek hasonlíthatnak egymásra, követve a milliméterenkénti lefejtést, ahogy sorra, felszínre kerülnek a következő rétegek, amik lerakódtak, kialakultak az évezredek, évmilliók folyamán. Kőzet fajtánként a megjelenés állandó, de mivel a kőzetek természetes anyagok, szín- és árnyalatbeli különbségek előfordulhatnak, akár egy rendelésen belül is.

falburkolat-slate-lite-kerma-design

Kőzetfajtától függően, az erezet és a rétegleválások vastagsági eltéréseket is eredményeznek, ezzel adva a természetes szépségét dekor kő burkolatainknak.

A Slate-Lite valódi kő burkolatunk négy változatban érhető el:

- Slate-Lite: Az eredeti alapburkolat, mérsékelten hajlítható, extrém ellenálló.

Jelenleg 4 különböző kőtípusban és 32 színben forgalmazzuk. Kis méretben és nagy méretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Kültéren, beltéren, konyhában, vízeshelyiségben valamint megfelelő felületkezelés alkalmazása mellett járólapként is használható. Súlya átlagosan 1,5 kg/nm vastagsága 1,5-2 mm.

kerma-design-falburkolat-dekor-fal

- Translucnet: A fényáteresztő változat, mérsékelten hajlítható, extrém ellenálló.

Jelenleg 22 színben forgalmazzuk. Kis méretben és nagy méretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Kültéren és beltéren is használható, hátulról átvilágítható, rendkívül dekoratív, látványos. Súlya átlagosan 1,5 kg/nm, vastagsága 1,5-2 mm.

- Ecostone: Az extrém hajlítható változat, kárpitozásra, varrásra, bútorgyártásra.

Jelenleg 23 színben forgalmazzuk.. Kis méretben és nagy méretben is rendelhető a méret/szín-táblázat szerint- Beltéren használható, 3D tárgyak, bútorok, nyílászárók burkolásához kiváló, díszléc, oszlop burkolásra Súlya átlagosan 0,8 kg/nm vastagsága nagyjából 0,8 mm. 

- EcoStone Translucent: Az extrém hajlítható és fényáteresztő változat, varrható Jelenleg 8 fajta színben forgalmazzuk. Kis méretben rendelhető a méret/szín-táblázat szerint. Beltéren használható, megvilágított 3D tárgyak burkolásához kiváló, lámpabúra stb. Súlya átlagosan 0,8 kg/nm vastagsága nagyjából 0,8 mm. 

slate-lite-ko-burkolatok

Felhasználás

A Slate-Lite könnyű-burkolatok könnyű súlyuknak és rugalmasságuknak köszönhetően szinte bárhol felhasználhatók: fal, mennyezet, beltéri felületek, bútor, kültéri felületek, kültéri homlokzatok, járófelületek, sőt épületek olyan függőleges felületeinek burkolása, melyeket korábban alkalmatlannak tartottak kőborításhoz súly és illesztési problémák miatt, mint például szigetelt homlokzat, vagy íves felület. termék alkalmas:

- építészeti bel- és kültéri alkalmazásokra (fal, homlokzat, lábazat)

- bútoripari alkalmazásokra (ajtók, szekrények, szegély és hátfalborítás).

- belsőépítészeti megoldásokra (konyhák, fürdőszobák, padlók).

- dizájn és látvány elemek számára (lámpák, világítástechnika, dísztárgyak, dekorációk).

slate-lite-design

A Slate-Lite könnyű-burkolatok a vékonysága és lágysága miatt nem javasolt fokozottan igénybevett ipari/irodai padló vagy munkafelületek burkolásához. Általános magán használatú padlóburkolás és konyhai munkafelületek alkalmazása során a járófelületet, illetve a fokozottabban igénybevett felületeket célszerűen felületkezeléssel keményíteni kell. Az eljárásról érdeklődjön a magyarországi Slate-Lite képviselet munkatársainál.

A Slate-Lite falipanel termékeket javasolt kellő szakmai felkészültséggel, gyakorlattal feldolgozni, a későbbi burkolat leválási problémák kiküszöbölése, illetve a nem megfelelő feldolgozásból adódó esztétikai hibák kizárása miatt, mint ahogyan más gyártó burkolatait is gyakorlott szakemberek végzik

Amennyiben a megrendelő mégis kellő ambíciót és szakértelmet érez arra, hogy elképzeléseit saját kezüleg, vagy saját kivitelezője által szándékozza megvalósítani, egyedileg fogja a Slate-Lite termékeinket feldolgozni, beépíteni, a feldolgozáshoz az alábbi információkkal nyújtunk segítséget.

Az alábbi információk laboratóriumi vizsgálatok, és próba megmunkálások alapján kerültek összeállításra, termékeink nemzetközi minősítésekkel rendelkeznek, de az ajánlott technikák és anyagok alkalmazása nem garantálja a tökéletes végeredményt, mivel a nem megfelelően elvégzett munkafázisok, a be nem tartott technológiák hibáiból eredő problémákra nem nyújt garanciát. 

deisgn-falburkolat-kerma-wallart-wall

Vágás, megmunkálás

A dekorpanel termékek megmunkálására bármilyen szokványos megmunkáló, vagy akár barkácsoló eszköz is használható, így burkolataink vágókoronggal vághatók, fúrhatók, marhatók, darabolhatók, hajlíthatók, préselhetők stb. A termékek faipari gépekkel is megmunkálhatóak. Ipari feldolgozás esetén gyémántszerszámok használata ajánlott.

Alapfelületek

A Slate-Lite burkolatok felvihetőek MDF vagy HDF lapokra, habszivacs lapokra, melaminra, betonra, téglára, vakolt falakra, szárazfalazatra, lemezelt fatáblákra, természetes fafelületre, fém, akril és más műanyag lemezekre, de minden esetben a megfelelő ragasztóanyagot és ragasztási technológiát kell alkalmazni. 

slate-lite-dekorpanelek

Tisztítás és ápolás

A Slate-Lite könnyű-burkolatok rakása és fugázása során nem maradhat ragasztó vagy fugázó anyag a felületeken. Ha ez mégis megtörténne, akkor padlótisztító vagy cement-fátyol-eltávolító terméket használjon (nagyon felhígított állapotban, rövid hatóidő alkalmazása és előzetes próba elvégzése mellett). A beépítés során ragasztóval vagy egyéb anyaggal szennyeződött palakövek tisztításához a Slate-Lite Special Cleaner-t ajánljuk. Olaj- és zsírfolt eltávolítására intenzív tisztítószerek használata javasolt. A Slate-Lite Ake-mi Stain Remover termék legrövidebb időn belüli használatát javasoljuk.

A fenti palaréteg-kezelési műveletek csak a felület teljes kiszáradása után végezhetők el, mivel a könnyű-burkolat alakváltozásra hajlamos a kötés ideje alatt is. A felrakott Slate-Lite burkolat védelméről feltétlenül gondoskodni kell, hiszen a kvarctartalmú építőanyag-maradványok (homok, beton) megkarcolhatják a lágy, sötét- vagy intenzív színű agyagpala felületű kőfurnér anyagot (agyagpala felületű). A felületi karcokat könnyedén eltüntetheti, ha egy puha ronggyal a felületet megdörzsöli.

Minden típusú természetes kőfelületet, az impregnáltakat is beleértve, beltérben ajánlott rendszeresen tisztítani egy megfelelően nedvesített puha eszközzel. Használjon vízzel hígított terméskő tisztító és ápolószert! Ehhez a Slate-Lite Care Cleaner terméket ajánljuk, amelyekkel egyidejűleg lehet tisztítani és ápolni a palafelületet, amely így nem károsul és a rendszeres használat során szebb és telítettebb színűvé válik.

Fontos: Ne használjon lúgos jellegű káliumszappanokat, súrolóporokat, savas tisztító vagy erős zsíroldó szereket! A savtartalmú tisztítószerek megtámadják a kőfelület csillogását és matt részek keletkeznek – az erősen lúgos vagy az erős zsíroldószerek nem használhatók állandó tisztításra.

Tartalomhoz tartozó címkék: kőburkolat slate-lite