Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

Az unalmas falaknak annyi! Itt az Obubble filc panel!

Az unalmas falaknak annyi! Itt az Obubble filc panel!
Egy pillanat alatt teljesen más hangulatot varázsolhatsz otthonodba, vagy irodádba! Az Obubble filc falpanelek szinte minden helyiségbe alkalmas, a nappalitól a hálószobán át a gyerekszobáig! Minden stílushoz illik!

A filcből készült dekorációs panelek környezetbarátok és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek. A kínálatban számos forma és szín található, melyek segítségével nagyon dekoratív falfelületeket hozhatunk létre. A filc anyag az egyik legrégebbi anyag, melyet az ember előállított. Régebben a filc gyapjúszálakból készült. Az állati szőr nemezelése egy ősi technika, mely nagyon régre nyúlik vissza a történelemben. Ruhákat, takarókat és egyéb termékeket készítettek belőle, napjainkban pedig különböző design alkotásokat is láthatunk a tervezőktől. Ma már újrahasznosított szintetikus szálakból gyártják.Ezért ez az anyag környezetbarát termék. 

filc-falburkolat-lego-panel

A filc panelek tulajdonságai:

A panelek kellemes tapintásúak, puha és matt megjelenésű. Meleg és nyugtató hatása van, jó érzés megtapintani. A 3d-s hatás növeli a térhatást. A dekorpanelek házilag felrakhatóak. Végtelen, egyedi variációban kirakható. Újrahasznosított anyagból készül. Ütésálló és színtartó. Könnyű súly. 

Moduláris rendszer:

Az Obubble falburkoló panel könnyen kombinálható önmagával, vagy más színekkel és formákkal! Csak a fantázián múlik, hogy milyen klassz faldekorációt készítesz! Szürke, piros, kék, zöld, rózsaszín árnyalatokban kapható. A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy bárki módosítsa, vagy bővítse saját mintáját. Kreatív LEGO, hogy úgy mondjuk! 

lego-design-otthon-szoba

Az Obubble használata egyszerű! 

Hogyan tehetek egy unalmas falat az otthonomban vagy az irodában a teljes belső tér részévé? Könnyen használható, megfizethető és fenntartható! A falpaneleket bárki összeállíthatja saját maga. Egyszerűen és gyorsan. Nincs szükség speciális szerszámokra, vagy fúrásra. A paneleket ragasztással kell egyenként a falra rögzíteni. Ha szeretnéd, akkor nagyon erős kétoldalas ragasztó szalagot is használhatsz. A dekorpanelek könnyen eltávolíthatóak a falról. Ha a paneleket esetleg vágni is kell, akkor inkább kétszer mérjünk és egyszer vágjunk! Biztos, ami biztos! 

A fal minden falpanel felrakása előtt legyen előkészítve. Ez annyit jelent, hogy ne legyen zsíros, poros, penészes, vagy salétromos. Az Obubble filc design falipaneleket rakhatjuk festett falra, tapétára. 

Érdemes a megtervezett faldekorációt először kirakni a földön, mert így láthatjuk, hogy mit terveztünk és még a felrakás előtt van lehetőség módosításra. 

obubble-felt-panel

A színek használata:

A szín az egyik legfontosabb szempont az otthon és a belső terek díszítésekor és tervezésekor. Ez nagymértékben meghatározza a belső tér hangulatát és megjelenését. Minden színnek megvan a maga tulajdonsága, más hatást érhetünk el vele és ránk is más hatással van. 

szinkor-szin-elmelet

Johannes Itten (1888-1967) a svájci absztrakt festő, tervező és tanár az 1930-as években fektette le az alapvető szabályokat. Színkörét a színelmélet alapjának tekintik. A színkör minden színének megvan a maga karaktere.

A kör tizenkét színből áll. Itten szerint három alapszín létezik ; piros, sárga és kék. Ezek a kör közepén vannak. Körülöttük vannak a másodlagos színek , amelyek két alapszín egymással való keverésével jönnek létre. A másodlagos színek; narancs, zöld és lila. A kör külső gyűrűje harmadlagos színekből áll, amelyek egy elsődleges szín és egy másodlagos szín keverésével jönnek létre. A harmadlagos színek sárga-narancs, vörös-narancs, vörös-ibolya, kék-zöld és sárga-zöld. Az Itten köréből származó színek keverésével a feketével és a fehérrel együtt minden szín összeállítható.

falipanel-kerma-design-filc-nemez

Színkontrasztok

A színkör tetején a világos színek, a sötét színek alul találhatók. A színkör jobb oldalán a meleg színek láthatók; piros, narancssárga, sárga, és a bal oldalon a hideg színek; kék, zöld és lila. Minden színnek van egy kiegészítő színe , így a legnagyobb kontrasztot alkotják.

A kiegészítő színek egymással szemben helyezkednek el a színkörben. Ezek a színek erősítik egymást, harmonizálnak . Például a kiegészítő színek; piros és zöld, kék és narancs, sárga és lila.

  • A kiegészítő színkontraszton kívül Itten további hat színkontrasztot ír le:
  • A világos-sötét kontraszt: világos szín a sötét színnel szemben, például fekete-fehér.
  • A meleg-hideg kontraszt: például piros (meleg) a kékkel (hideg) szemben.
  • A szín-szín ellen kontraszt: minden tiszta telített szín, a piros-sárga-kék kontraszt a legerősebb.
  • Az egyidejű kontraszt: az a jelenség, hogy bármely szín gyakorlatilag a kiegészítő színt idézi, például a narancson belüli szürke látszólag kék árnyalatot kap.
  • A minőségi kontraszt: telített kontra telítetlen, fehérrel, feketével vagy szürkével keverve, a szürkével könnyen előidézve az egyidejű kontrasztot.
  • A mennyiségi kontraszt: sok egy vagy két szín, míg más színek kevés.

filc-falburkolat-szoba-lakas

Színek tulajdonságai

A színkör minden színének megvan a maga karaktere. Fedezze fel itt a legfontosabb alapszínek tulajdonságait.

Kék

Ez a nyugtató, nyugtató szín sokak kedvenc színe is. A kék a fehérrel és/vagy szürkével kombinálva jön ki a legjobban.

Piros

Ez az erőteljes, intenzív szín meleg hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Kiválóan használható kiemelő színként fehér és/vagy szürkével kombinálva. Zölddel kontrasztos színként is használható.

Sárga

A sárga a nap színe és fokozza a fényt. Mivel a sárga visszaveri a fényt, meleg, friss megjelenést kölcsönöz. Használható kiemelő színként fehér és/vagy szürkével kombinálva.

Fehér

A fehér fényt ad, semleges szín, és szinte minden helyiségben gyakran használják belső térben. A fehér optimális fényvisszaverődést biztosít, és nagyobbnak tűnik a helyiség. A fehér jól kombinálható minden más színnel.

Zöld

Ez a friss zöld szín, akárcsak a kék, nyugtató és pihentető hatású. A zöld a fehérrel és/vagy szürkével kombinálva néz ki a legjobban. Pirossal kontrasztos színként is használható.

Antracit

Ez a sötét szín elnyeli a fényt, és kisebbnek tűnik a helyiség. Főleg nagy, sok fényű helyiségekben használható. Az antracit kiváló kiemelő szín az összes többi színhez.

Szürke

Ez a kedvenc színünk. A szürke egy világos semleges szín, amely kiválóan kombinálható minden más színnel. Ennek az univerzális színnek minden kompozícióban alapnak kell lennie, gondoljuk. A szürke a legolcsóbb falpanel is.

kerma-design-falpanelek

A színelmélet ismeretében jobban megérti a színek működését, és ezt át tudja fordítani a belső térbe. A színek azonban relatívak, nappal a napfény hatására, illetve más színekkel, anyagokkal, tárgyakkal kombinálva változnak.

filc-panel-kerma-design

A falpanelek drámaian fejlődtek az elmúlt években és lettek egyre népszerűbbek! Remek lehetőség színek, textúrák és különböző formák beillesztésére bármilyen tervezési sémába. Az egyszerű falpanelekkel is teljesen átalakíthatjuk környezetünket. 

falburkolatok-otthon-felujitas-dekor

Számos lehetőség áll rendelkezésre a fától a műanyagig, a műbőrtől a parafáig, vagy a pvc-től a gipszig, melyek egy magasabb szintre emelik tereinket. A filc anyagból készült falburkoló panelek tökéletes választás és remek falpanel ötlet! 

filc-burkolat-szoba-nappali

ujrahasznositott-falburkolat

 

Tartalomhoz tartozó címkék: obubble filc