Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

A retro hangulat -1980-as évek

Kerma Design
2022. 05. 11. 19:26:57
A retro hangulat -1980-as évek
A 80-as évek mindenkinek mást jelent - azonban be kell látnunk, hogy mint minden stílus, ez is hordoz magában olyan elemeket, amelyeket szívesen viszontlátunk. A divat világa, a lakberendezőké és még számos más terület merít inspirációt a 80-as évekből, hogy a retro hangulatot ötvözzék a mai modern kor apróságaival. Gondoljunk csak a neon színekre…

Elsőként is, rengeteg 80-as évekbeli sorozat,film van, ahol a kis konyhák kerültek reflektorfénybe. Házibulik, csajos esték, nagy lelkizések nem is kell sorolnunk, hányféle jelenet készült itt. Ezeknek a konyháknak az előnye az volt, hogy nem benne feleslegesen kreált dolog - mindennek volt funkciója.

Ezt manapság a beépített konyhai eszközökkel (hűtő,mosogatógép,sütő), polcokkal váltották ki. Plusz rafinéria, hogy olyan rejtett megoldásokkal is találkozhatunk, amelyek egyrészt trükkösek és jópofák,másfelől pedig abszolút kihasználja a rendelkezésre álló teret és funkcionális is.
Maradva a konyhában, szintén nagy kedvenc, az asztal, ahol a mintacsaládok összegyűltek egy kiadós reggelire, vagy vacsorára hogy megbeszéljük kivel mi történt aznap. ( Rém rendes család, Barátok) Ma már kis helyeknél az összecsukható, lehajtható asztalok vagy épp asztalpultok élveznek előnyt, de ugyanúgy kompakt,kis helyen elférő darabokról beszélünk.

retro-hangulat

retro hangulat nem is lenne az igazi, a retro anyagmintáktól. A virágos függönyök,abroszok és bútorszövetek, vagy épp a geometrikus mintájúak - ugye mindenkinek felrémlenek ezek? A színek és minták érdekes keveredése egy anyagon belül, ez újra divatba jött, így nem meglepő ha különböző színű és mintájú párnahuzatok stílusosan mutatnak a semleges színű kanapén. Ez egyébként nem csak a bútorokra, hanem a falakra és más dekorációkra is igaz - a minták és színek mixelése egészen új szintre lépett és végtelen számú jó variáció született ezekből a kollaborációkból.

hangulat-stilus-retro

Retronak számít a fekete-vörös-króm(ezüst) hármassága is. Rengeteg bár, vagy épp hálószobajelenet kapott vörös-fekete és ezüst dekorációt a 80-as években. Ezek a színek egyébként elég jól passzolnak egymáshoz, így nem is koptak ki igazán a köztudatból - talán a feketét inkább mattosabb árnyalatként használják, a vörös inkább burgundiba hajlóvá vált és a króm is inkább a mattított verziójában köszön vissza.

Ha szeretnénk a lakásunkba egy cseppnyi jóleső nosztalgiát csempészni, akkor érdemes átgondolnunk a lehetőségeinket - ha a falakra esett a választásunk, akkor bátran keressük fel a Kerma Design Pinterest oldalát, hogy további inspirációt merítsünk ötleteinkhez. Falpanel webáruházunkban is találhatóak olyan mintázatú falpanelek, melyek jól illenek a retro stílushoz. Ilyen mintákat találunk például a WallArt 3D-s bio falburkoló panelek között is. 

stilus-hangulat-retro-design

A megvalósításhoz pedig a Kerma Design webáruháza szolgáltatja a falpaneleket, öntapadós fóliákat, térelválasztókat - széles szín és minta választékkal várja az érdeklődőket!

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés retro stílus