Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap >

6 Lakberendezési stílus

Kerma Design
2021. 06. 18. 00:00:00

Akik teljeskörű átalakítás előtt állnak, vagy azok, akik csak éppen újra szeretnék dekorálni otthonunk egyes részeit - az alábbi cikkben 6 lakberendezési stílust mutatunk be, amolyan gyorstalpaló kisokosként.

 

1. Átmenet

Ez az a stílus, amikor az elegáns keveredik a nyugodtsággal és harmóniát teremt. “Tiszta” hatása van, főként fehér, bézs színekkel találkozhatunk, az extrém színeket, tárgyakat, pedig egyenesen kerüli. A klasszikus, fából készült bútorok, a kevés, de hangsúlyos dekoráció mint például a képkeretek tökéletesen mutatnak. A kevesebb több elvet követve, minden helyiségben csak árnyalatnyi dekoráció fér el, a tér szellős, mégis mindennek megvan a maga funkciója így nem kerülnek felesleges bútorok és tárgyak a képbe. Letisztult, finom, elegáns.

 

Tradicionális lakberendezési stílus

2. Tradicionális

Ahogy a neve is mutatja, a tradíciókból, örökségekből táplálkozik - sokkal melegebb összhatást kelt, mint az átmeneti, nincs olyan letisztult hatása ezáltal. Mintákban gazdag, vaskos bútorok, antik tárgyak, régi kincsek a nagymamától - ezek mind részei a tradicionális otthonnak, ami egyszerre hívogató, meleg fészek és egyszerre érezheti úgy az ember, hogy a dekorációk, tárgyak és bútorok történetet mesélnek el, a múltjuk ott lebeg a szemünk előtt.

 

3. Kortárs

A kortársnak olyan új illata van, friss, vibráló stílus. Egyszerre fogadja be az ekletikus vonalat és a modernet, szépen keverednek a színek, a minták, az anyagok, a bútorok és úgy összességében mégis keretben marad, nincs olyan érzése az embernek, hogy “szétesik” a kép. A kortárs stílus lehet olyan, mint amilyen fent írtuk, illetve a kortárs már a minimalista irányzatot is képviseli - monokróm, letisztult vonalak, de mégis erőteljes összhatást adnak.

 

4. Modern

A modern stílus bátran játszik olyan elemekkel, amiket elsőre nem gondolnánk összepasszolónak - üveg, beton, fa, fém, vaskos tölgyfa, bőr, márvány. Ezek azok az otthonok, ahol a konyhában jól megfér a rengeteg krómfelület és a feketére pácolt/lakkozott tölgyfa asztal. Nagyon letisztult színekkel dolgozik, nincsenek nagy kilengések a színpalettán.

 

5. Farmház

Minden tájegységnek megvannak a jellegzetes háztáji vonásai - a farmház típus igazából nagymamáink házához hasonlítható egy kis kellemes modern vonallal társítva. A nagy terek, mint az előszoba, ahol a falakon a mama hímzései, a míves tányérok, vagy faliszőnyeg található. A kézzel szőtt szőnyeg, a “pad” ahová leülhetünk - és mi ebben a modern? Nos, a színek, a falpanelek használata, a tolóajtók mellett tökéletes összhangban vannak a modern bútorok, mint az ikeás tálalószekrény vagy az étkezőasztal.

 

6. Mediterrán

A mediterrán stílus egyik leginkább jellemző eleme, a különleges csempék használata - nemcsak a padlón, hanem a falakon is. Ha pedig valaki idegenkedik a csempe használatától a falakon, bátran használhatunk falpaneleket is! A mediterrán vonal egyik fő színe a fehér és a fehér köré kombinált, erőteljes,vibráló, földszínek alkalmazása. Mivel az egész stílusnak a
természetközeliség az egyik jellegzetessége, ezért a természetes alapanyagok használata - mint a fa,kerámia, a szőttesek, a gazdag mintavilággal ellátott dekorációk. A napsütötte Toszkána, vagy Madeira nem elérhetetlen - otthonunk átalakíthatjuk a béke,napsütötte szigetévé.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés stílus