Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Falpanel dekorfestés a Vintimage kivitelezésében!

Falpanel dekorfestés a Vintimage kivitelezésében! Ebben a cikkben Vojnovics-Kun Lia, a Vintimage alapítója mutatja be, hogyan hozhatunk létre egyedi design falat a Kerma Design 3D falpaneljei és a Vintimage dekorfestékei segítségével.

Strukturált dekorfalfestés Liával

Sokszor felmerül a kérdés, hogyha nem akartok glettelni, vagy nincs kedvetek glettvasat ragadni, vagy egyébként nem értetek a strukturáláshoz, akkor milyen eszközök, módszerek vannak arra, hogy mégis térhatású falat hozzatok létre. Egy fantasztikus megoldást találtam nektek a Kerma Design-nál. Ez egy újrahasznosított, környezetbarát cukornádrostból készült falpanel, ami önmagában alkalmas arra, hogy struktúrát képezzen a felületen. Mutatom azt is, hogy hogyan tudjátok a saját ízlésetekre formálni színezés segítségével.

vintimage design dekorfal wallart

Vojnovics-Kun Lia, a Vintimage alapító tulajdonosa vagyok.  Korábbi munkám során több ezer gyermekotthonban élő gyermek számára szerveztem táborozási lehetőséget és tevékenységem nyomán önkéntesek bevonásával táborhelyeket, gyermekotthonokat újítottunk meg. Ekkor ragadott magával a festék illata, ami azóta sem enged.

design falfestés wallart falburkolat

A korábbi munkámnak köszönhetően rengeteg tréninget tartottam, nem állt így távol tőlem a terület, de az a hatalmas érdeklődés, ami a bútor és dekorfalfestő workshopjaimat övezte, még engem is meglepett. Szinte azonnal hónapokra előre betelt a naptáram és hála a kollégáim kitartó munkájának és a Vintimage folyamatos fejlődésének, ez azóta is töretlenül így van. A workshopjaink szakmai színvonalát még a versenytársaink is elismerik, egyedi tematikáinkat és a Vintimage gárdájánal oktatói képességeit nem csak a hobbista, hanem a professzionális résztvevők is méltatják. DIY festő Tiktok videóinkat hatalmas érdeklődés övezi.

vintimage workshop Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Vintimage ma az első és egyetlen olyan speciálisan dekor- és bútorfestő szaküzlet Magyarországon, ahol a hobbistától a professzionális felhasználóig mindenki megtalálja márkafüggetlenül mind a technikák elsajátításához szükséges tudást, mind pedig az eszközöket online és offline egyaránt.

A kollégáim nevében is köszönöm a megtisztelő felkérést a Kerma Design részéről, hogy mutassuk meg, mit is tudunk kihozni a Wallart 3D falpanelekből a dekorfalfestés segítségével. A munkafolyamatról több Tiktok video is készült, de íme egy rövid írott összefoglaló a projektről.

vintimage dekorfestés

A horizontális falpanel felrakást szavaztátok meg. Első lépésben felmértük, hogy milyen méretű a falunk. Szerencsére minden szögében más,136 centiméter az alján, 136,5 a tetején, 85 centi egyszer és 85,5 másszor, szóval eléggé érdekes módon kell majd vágnunk a panelünket… szerencsére egy sima sniccerrel föl tudjátok majd vágni. És ami fontos, hogy egy vizes, sima stukkó ragasztóval, építési ragasztóval rögzíteni tudjátok a falon. Én is ezt fogom most tenni, a kimért felületre fogom felhelyezni úgy, hogy a kiálló részeit, vagyis ami a textúra, a hátulján beragasztózom és egyszerűen felrögzítem a falra.

Méretre szabtam és felragasztottam a Wallart 3D-s falpaneleket. A ragasztások mentén akrillal töltöm ki, és egy gyorsan száradó, festhető akrilt fogok felhelyezni, amihez csupán egy pisztolyra, egy akrilra, egy kis vízre és mosogatószivacsra lesz szükségetek. 

Kiakriloztuk a falpaneljeinket és most egy szürke alapszínű festéket, egy alapozó festéket fogok felvinni a felületre, amit majd a Crytal Finish üvegkristály tartalmú festékkel fogok lefesteni, egy áttetsző anyaggal, ami nagyon szép színátmenetet fog képezni a felületen.

Tartsatok velünk!

Szürke alapszínre lefestettük a paneljeinket. Tettük ezt azért, hogy legyen egy alapszínünk, ami az áttetsző üvegkristály tartalmú effect-festékünk alatt majd egy picit felsejlik. Ennek az alapozó festéknek nem az a funkciója, hogy tökéletesen fedjen, hanem, hogy tapadóhidat képez majd az effect-festékünkön, vagy az effect-festékünk alatt. Ez az üvegkristály tartalmú Crystal Finish, amiből több színt fogok felhasználni. Az egyik a satin, a másik pedig a krém szín, amit ombre színátmenetes technikával fogok elkészíteni. Plusz egy kis türkizt is belecsempészünk majd a színvilágába.

Elkészítettem a Crystal Finish festékünkkel a strukturált falfelületünket, egy selyemfényű hatást kaptunk, amiben az üvegkristályokat eloszlattam. A végeredmény pedig így néz ki.

wallart falpanelek dekorfestéssel

Hogyha tetszik a végeredmény, a festékeket megtaláljátok a webshopunkban a vintimage.hu-n, vagy pedig az Erzsébet Királyné 111-ben található dekorfesték szaküzletünkben.

Várunk Benneteket sok-sok szeretettel!

A projektről készült Tiktok videók:

https://www.tiktok.com/@vintimagelia/video/7329964109519195424

https://www.tiktok.com/@vintimagelia/video/7341478291246697761

https://www.tiktok.com/@vintimagelia/video/7337018841660247328

https://www.tiktok.com/@vintimagelia/video/7337729081561091360