Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

A vlies tapéta előnyei: praktikus, stílusos és tartós

A vlies tapéta előnyei: praktikus, stílusos és tartós A tapéták régi idők óta fontos elemek a belsőépítészetben, hiszen segítségükkel könnyen és gyorsan átalakíthatjuk a szobák hangulatát és megjelenését. Azonban a hagyományos tapétákkal ellentétben, az utóbbi években a vlies tapéták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A vlies tapéta egy olyan modern megoldás, amely könnyen kezelhető és tele van előnyökkel. Ebben a cikkben áttekintjük a vlies tapéták legfontosabb tulajdonságait, előnyeit és azokat a helyzeteket, amikor érdemes alkalmazni őket a belsőépítészetben.

vlies-tapeta-trend

A tapéta sokoldalú és hatékony eszköze lehet a dekorációnak és a tér esztétikai vonzerejének növeléséhez. Egyedi és személyre szabott megjelenés létrehozására használható, amely tükrözi az egyéni preferenciákat, személyiségjegyeket.

tapeta-vlies-trend

A vlies tapéta egy olyan tapéta típus, amely a hagyományos tapétákhoz képest különleges előnyöket kínál. A vlies tapéták nem tartalmaznak papír alapot, helyette egy speciális szövet (vlies) anyagot használnak az alapanyagként. A vlies tapéták könnyen felhelyezhetők és könnyen eltávolíthatók, mivel a tapétaragasztó csak a falra kerül felvitelezésre, nem pedig közvetlenül a tapétára. Ezen kívül a vlies tapéták általában erősebbek és tartósabbak, mint a hagyományos papír tapéták.

tapeta-trend-design

A vlies tapéták nagyon sokféle mintával és színárnyalattal elérhetőek, így számos helyiségben remekül mutatnak. Általában ajánlott olyan helyiségekbe használni, ahol nincs túl sok nedvesség, például a nappaliba, hálószobába vagy étkezőbe. Ezekben a helyiségekben a vlies tapéta kiválóan mutat, és hozzájárulhat az adott helyiség hangulatának fokozásához. Ugyanakkor, ha szeretnél vlies tapétát a fürdőszobában vagy a konyhában, akkor olyan típusú tapétát érdemes választani, amely kifejezetten nedvességálló.

gyerekszoba-tapeta

A vlies tapéták előnyei:

 1. Könnyen felhelyezhető: A vlies tapéta gyorsan és egyszerűen felhelyezhető, mert a tapétaragasztót közvetlenül a falra lehet felvinni, és a tapétát erre lehet helyezni. Ez gyorsabb és egyszerűbb folyamat, mint a hagyományos tapétázás.

 2. Tartós: A vlies tapéták erősebbek és tartósabbak, mint a hagyományos papír tapéták, ezáltal hosszabb élettartamot biztosítanak.

 3. Könnyen eltávolítható: A vlies tapéták könnyen eltávolíthatók, mert a tapétaragasztó a falon marad, és nem ragasztódik a tapétára. Ez a folyamat jelentősen könnyebbé teszi a tapéta eltávolítását, és kevesebb károsodást okoz a falon.

 4. Különleges dizájn: A vlies tapéták számos különleges mintával és színárnyalattal elérhetők, így lehetőség van egyedi és kreatív megjelenésű falak létrehozására.

 5. Takarékosabb: A vlies tapéták gyakran vastagabbak, mint a hagyományos tapéták, így jobban takarják a felületi hibákat és egyenetlenségeket, ami csökkentheti a felújítási költségeket.

 6. Környezetbarát: A vlies tapéták anyaga általában környezetbarát, mivel újrahasznosítható anyagokból készülnek, és gyakran vegyi anyagok használata nélkül gyártják őket.

tapeta-kerma

Ha rajong a művészetekért akkor bátran ajánljuk figyelmébe a vlies tapétákat - ezek a gyönyörű, már-már festői szépségű tapétákat a ház bármely helyiségében használhatjuk: Harmonikus, modern teret képes alkotni a vlies tapétával - olyan faldekoráció opciót nyújt, ami toronymagasan kiemelkedik a többi átlagos opció közül.

szoba-design-tapeta

A vlies tapéták azért is ennyire sikeresek, mert prémium minőségűek és mindenki megtalálja a saját stílusára leginkább jellemző darabokat - az egyszerű, növényi mintás tapétán át, a már-már valódi festményre hajazó, kicsit merészebb tapétát is megtalálhatjuk a kínálatban. Például egy virágos,növényi látványvilággal megáldott tapéta romantikus vagy nőies hangulatot teremthet, míg egy merészebb, nem konvencionális minta hozzájárulhat egy modernebb vagy minimalista esztétikához: jól mutathat az utóbbi egy dolgozószobában, de egy tipikus legénylakásban is megállja a helyét.

tapeta-kerma-dekor

A faldekorációk egy teljesen új generációját hozzák el otthonába - engedje el a régi berögzült, rossz emlékeket a tapétázással kapcsolatban! A vlies tapétával egyszerűen és könnyedén dolgozhat.

Az átlagos tapétákkal ellentétben ezeket a tapétákat nem direkt módon kell felhelyezni - a ragasztót a már előzőleg letakarított, leportalanított felületre kell felhelyezni, majd egy simító eszköz segítségével a tapétát is felhelyezhetjük a falra. Ezt akár mi is könnyedén elvégezhetjük, ha pénzt és időt szeretnénk spórolni, azonban aki nem érzi magát biztosnak, egy A tapéta növényi rost alapú, rugalmas és légáteresztő tulajdonságának köszönhetően nem hullámosodik a ragasztás során - jól ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, könnyen tisztán tarthatóak.

faldekor-tapeta-vlies

Amit még különösen fontos kiemelni, hogy nem gyúlékony anyag - nagyobb hőre csak zsugorodik. A vlies tapétákat azonban nem ajánljuk olyan helyre, ahol a vizesblokkok esetlegesen eláztathatják.

A vlies tapéták felrakása:

A vlies tapéták felhelyezése egyszerű és gyors folyamat, amelyet akár egyedül is elvégezhetünk. Az alábbiakban összefoglalom a lépéseket:

 1. Előkészületek: Távolítsuk el a falról a régi tapétát és alaposan tisztítsuk meg a falat. Ha a falon hibák, repedések vagy egyenetlenségek vannak, akkor javítsuk ki őket.

 2. Méretre vágás: Vágjuk le a tapétát a szükséges méretre, hagyva kb. 5 cm-es átfedést a szomszédos lapokkal.

 3. Tapétaragasztó felhordása: Vigyük fel a tapétaragasztót a falra, ügyelve arra, hogy a ragasztó egyenletesen terüljön el. Az általános tapétaragasztók általában alkalmasak a vlies tapétákhoz is.

 4. Tapéta felhelyezése: A tapéta felhelyezésekor kezdjük a szobának a legkevésbé látható pontján, általában az ajtó mellett. Helyezzük fel a tapétát a falra, ügyelve arra, hogy az átfedések egyenletesek legyenek, majd a tapétát alaposan simítsuk rá a falra.

 5. Átfedések vágása: Vágjuk le az átfedéseket az átfedő lapok mentén, használva egy éles ollót vagy egy tapéta-vágókést.

 6. Tapéta simítása: Végül, simítsuk rá a tapétát egy tapéta simítóval vagy egy tiszta ronggyal, hogy eltávolítsuk az esetleges légbuborékokat és egyenetlenségeket.

Ez a folyamat általában egyszerű és gyorsan elvégezhető, de ha bármilyen kérdése vagy problémája merül fel, mindig kérjen segítséget tapéta-szakembertől.

 

Ha bármilyen kérdésük van a Vlies tapétákkal kapcsolatban, bátran keressenek minket az elérhetőségeinken!