Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Riport Jánosa Beatrix lakberendezővel, a Lakberdesign alkotójával

Riport Jánosa Beatrix lakberendezővel, a Lakberdesign alkotójával
"Édesanyám gyakran változtatta, átrendezte a szobák, helységek bútorait, mely nagy hatással volt rám, hiszen ezzel megváltoztatta a szoba hangulatát… Talán ott indult el bennem minden…" Lakberendezői kérdéssorozatunk legújabb részében Jánosa Beatrixot, a lakberdesign.hu megalkotóját kérdeztük.

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod? 

Édesanyám gyakran változtatta, átrendezte a szobák, helységek bútorait, mely nagy hatással volt rám, hiszen ezzel megváltoztatta a szoba hangulatát… Talán ott indult el bennem minden…Később, amikor már első gyermekem megszületett, egy barátság vitte tovább a dolgokat, aki a legelső lakásunk láttán azt kérdezte, ezzel foglalkozom??? Vagy ha nem , miért nem foglalkozom ezzel??? Még aznap rákerestem a lakberendezői képzésre, és elindultam ezen az úton, amiért mai napig hálás vagyok…ennek már 16 éve.

 


Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább? 

Szociálpedagógusként diplomáztam, ahol kiemelten fontos az empátia, amit munkám során kamatoztathatok. Szeretem az emberekkel való kommunikációt, és különlegesnek érzem a munkám, hiszen már szinte a legelső találkozástól a legbelsőbb dolgaikat is megosztják velem, és nagyon hamar bizalmi kapcsolat alakul ki. A tervezés egy hosszú, a megrendelővel közös munka, ami mindig egy nagyon jó kapcsolatot eredményez.

 

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal? 

A legfontosabb, hogy érezze, hogy számomra az az elsődleges, hogy a végeredménnyel elégedett legyen.

 

 

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban? 

Változó a megrendelőim összetétele, sokszor dolgozom magas beosztású, magasan képzett embereknek, (orvosok, szálloda tulajdonosok, cégvezetők) és átlagos beosztásban dolgozóknak is.

 

 

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Az üres lakás lényegesen könnyebb, a nagy átalakításoknál a szakemberek koordinálása és időben való megjelenése rendkívül nehézkes, de mindkettő motivál, és örömöm lelem benne. Egyre több azoknak a megkereséseknek a száma, akik már építkezés során megkeresnek, így már a legelejétől segítségükre tudok lenni.

 

 

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy? 

Nem tudnék ilyet mondani. Mindegyik munkába beleteszem a maximumot, inkább a megrendelőkkel való nagyon közeli kapcsolat kialakítása révén tudok némi különbséget tenne.

 

 

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal? 

Napi szintű informálódás, az új dolgok keresése, így találtam rá Kerma falpanelekre is, melyekről a honlapomon is bővebben írok, a termékek menüpont alatt:

...ami a falat illeti!

2012-től megkezdtem a 3D falpanelek, és bőrpanelek forgalmazását, melyek kiválóan alkalmasak belső tereink, lakások, üzletek, irodák, kirakatok dekorálására.

A Wallart falpaneleket a cukornád zúzott szárából készítik, így a felhasznált alapanyag 100 %-ban újrahasznosított, környezetbarát, allergiásoknak sem okoz panaszt. Préseléssel készül, így nagy ellenálló képességű, kemény felületű, így kis súlya miatt akár gipszkarton falra is felszerelhető. Kiválóan alkalmas falfűtés esetén is.

A falpanel áraink nagyon kedvezőek, így nem nagy költséggel egy látványos és nagyon dekoratív megoldást biztosít. A panelek ragasztással kerülnek a falra, majd tetszőleges színre festhetjük.

A bőr és műbőr falpanelek, közel 100 féle színben és mintában, 11 féle panel méretben.
Széles szín, minta, méret variációja lehetővé teszi a legkülönfélébb és legegyedibb enteriőrök létrehozását.

 

 

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben? 

Nincs ilyen, épp az aktuális stílusba mélyedek el. Nem szeretem a sablonos dolgokat, így törekszem arra, hogy minden megrendelőnek egyedi, hozzá illő, stílusos legyen.

 

 

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

Kb egy éve költöztem új házba, egy válást követően. Ilyenkor nem feltétlen sikerül az embernek az ízlésének tökéletesen megfelelő otthont találni, de mindig mindenből kihozom a maximumot. Ez a folyamat nálam még a mai napig tart. Ha röviden megfogalmaznám, világos színek, némi erős pikantériával és személyes lenyomatokkal. De jellemzően a házam hangulata nem az aktuális divatot követi, a legfontosabb, hogy időtálló, és számomra kedves emlékeknek helyt adó varázslatban éljek, hogy amikor belépek, otthon érezzem magam. Ezt próbálom közvetíteni munkám által a megrendelők felé is. Ezért is a mottóm a honlapomon:

"Boldog otthon az lehet, amiben jól érzi magát az ember. Egy otthon, ami működik. Ahol az emberek összejöhetnek, ahol a valódi élet zajlik. Nincs jobb annál, mikor otthon vagyunk a családdal vagy a barátokkal, én pedig szeretném ezt az érzést erősíteni munkáimban.” Viktoria Hagan

 

Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket? 

Akik a honlapommal találkoznak, mindenki látja a falpaneleket, és amikor ajánlom, jelzik is, hogy látták, és felkeltették az érdeklődésüket. Készítettünk már fogorvosi rendelőbe, gyerekszobába, előszobába, hálószobába is.

 

 

Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek? 

A Kerma falpanelek felhasználása végtelen, mivel méretben, színben, anyagban rengeteg lehetőséget ad.

 

Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki? 

Meg kellett tanulnom a kikapcsolódást, mivel jelenleg is 16 projekten dolgozom, de mindig hagyok időt magamnak a feltöltődésre, ami számomra, a FUTÁS jelenti már 6 éve. Sokan mondják hogy nincs idejük sportolni, ha valakinek hát nekem a család és munka mellett főleg nincs. Azonban azt gondolom a sport energiát ad, levegőhöz juttat, és nemegyszer a nehezen megoldandó feladatra is választ ad, szóval még időt is spórolhatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendezés lakberendező média