Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

Pénztárcabarát lakásfelújítás - a csempematrica

Pénztárcabarát lakásfelújítás - a csempematrica A csempematrica rendkívül jó és pénztárcabarát megoldás csempézett felületek felújítására, vagy akár dekorálására. Használatuk rendkívül egyszerű, így nincs szükség szakember segítségére, csupán a kreativitásunkra és nem remegő kezekre. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk a csempematricák előnyeit és sokrétű felhasználási módjait. 

Mi az a csempematrica? 

A csempematrica egy olyan vékony fólia, amit adott méretre gyártanak, a legtöbb esetben öntapadó kivitelben, de létezik ragasztható változat is. Mi jobban preferáljuk az öntapadós csempematricák használatát, mivel sokkal egyszerűbb dolgozni velük, és még ragasztót sem szükséges használnunk hozzá. Létezik 3D csempematrica is, ami valamivel vastagabb, mint a sima csempefólia, viszont külsőre megtévesztésig hasonlíthat arra az anyagra, amit helyettesíteni akarunk vele. 

Előnyei

  • Rendkívül gyorsan és egyszerűen felhelyezhető
  • Sokoldalú kivitelben elérhető (tükör, kőhatású, téglahatású, rengeteg minta)
  • Vízálló és strapabíró
  • Költséghatékony és praktikus megoldás

A vízálló csempematrica felhasználási területei 

Öntapadós konyhai csempematrica 

Leggyakoribb felhasználási területe, a konyhabútor alsó és felső része közötti hátfal. Emellett természetesen akár a csempematrica konyha teljes csempefelületére is kiválóan alkalmas. Mivel a konyha csempe matrica esetében egy kb. 80 °C-ig hőálló felületről beszélünk, ezért akár a főzőlap mögötti területre is tehetjük. A 3D csempematrica konyhai alkalmazása sem ritka, ugyanis rendkívül különleges, egyedi hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. 

A vízálló csempematrica kiváló választás fürdőszobába

3D csempematrica fürdőszoba esetén 

Mivel vízálló felületről van szó, gyakran találkozhatunk vele a fürdőszobában is. Zuhanyzó, kézmosó és egyéb vizesblokkok területén is nyugodtan alkalmazhatjuk. Egyszínű csempe dekorálására kiváló, de akár még falmatricaként is használhatjuk. Legkedveltebb választás a fürdőszobák esetén a metro csempe matrica. 

Egyéb felhasználási módok 

Előfordul, hogy nem a falicsempét szeretnénk szeretnénk megváltoztatni, hanem a padlónál vágyunk újdonságra. Ilyen esetekben is nyugodt szívvel ajánljuk alkalmazását. Ebben az esetben azonban egy plusz átlátszó védőfólia alkalmazása javasolt, ugyanis ez csökkenti a csúszás veszélyét, és az állandó használatból eredő kopást. 

A csempematrica felhelyezése 

Legelső lépés minden esetben a felület alapos megtisztítása kell legyen. Ez nem csak az általános koszra vonatkozik, sokkal inkább a zsíros szennyeződések eltávolítására. Ennek leghatékonyabb módja, ha alkohol tartalmú tisztítóval (pl.: ablaktisztító spray) takarítjuk meg a kívánt felületet. Ez leginkább a konyhai felületekre vonatkozik. Fürdőszoba esetén inkább a vízkő és a szappanmaradványokra kell odafigyelni. Ezeket a legegyszerűbben valamilyen savas (citromsav alapú) tisztítószerrel lehet eltávolítani. A szilikon tömítéseket érdemes eltávolítani, ugyanis ezen a felületen nem tapad a csempefólia. 

Öntapadós konyhai csempe matrica széles választéka

Az alapos felülettisztítás után az öntapadós matrica pozícionálása a következő lépés. Ha már tudjuk, hova szeretnénk pontosan tenni, akkor a fólia hátuljáról eltávolítunk egy kis részt (lehetőleg az egyik saroknál), hogy ragaszhatóvá váljon.

Odaillesztjük a fóliát. Ha úgy látjuk, hogy valahol kilóg, vagy nem megfelelően helyeztük el, itt még újra tudjuk igazítani. Amikor rendben találjuk, egy applikációs lapát segítségével elkezdjük a rásimítást, minden esetben középről kifelé. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen buborékos a felület. Eközben folyamatosan húzzuk le a matrica hátulját. 

További kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot!