Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

"Nem nehézség az újítás, hanem fejlődési lehetőség."

Kerma Design
2022. 05. 25. 00:00:00
"Nem nehézség az újítás, hanem fejlődési lehetőség."
Lakberendezőket bemutató cikk sorozatunkban Rákosi Andrea tervezővel beszélgetünk. Fogadjátok szeretettel!

Hogyan lettél lakberendező? Mikor fogalmazódott meg benned, hogy ez a Te pályád, illetve milyen utat kellett hozzá végig járnod? 

Egész életemben építész akartam lenni. Már kisgyerekként is mindig a házakat néztem, akár merre jártunk, vagy utaztunk. Kamaszként más gyerek film és popsztárokról gyűjt, újságokat, Én, Kószó József – Családi ház és Lépcsők című könyveit bújtam és alaprajzokat rajzolgattam.. Az élet azonban teljesen más területre sodort, de vigaszágként a lakberendezésben kezdtem, mint hobby kiélni az érdeklődésem.

..Az érdeklődésből megszállottság lett, a hobbyból tanulmányok és végül mégis csak a „Családi házak és a Lépcsők” között kötöttem ki.

skandizajn-lakberendezes-riport

 

Miért szereted ezt a szakmát? Meg tudnád fogalmazni, hogy mit szeretsz a munkádban leginkább? 

Ez lehet, hogy meglepő lesz, de az inspirál folyamatosan, hogy a lakberendezésben a divatok, a trendek, az újabb és újabb anyagok, a lehetőségek folyamatos innovációja, olyan érzést táplál bennem, hogy mindig valami újabbat szeretnék alkotni. Mindig valami jobbat valami mást, és mindig újra és újra és újra.. Mint amikor építünk egy szép új házat, vagy felújítjuk. Megcsináljuk a legszebbre amit csak képzelünk, és mire kész lesz már annyi sok újdonság van, és szebb-jobb csempék, burkolatok, bútorok, anyagok, hogy 2 év után legszívesebben már teljesen másmilyent, teljesen újat csinálnánk.. Ezzel pontosan így vagyok én is, de, mert senki nem veri szét a 2 éves otthonát, hogy újat csináljon, Én ezt mások otthonának berendezésében élem ki!

 

Mit tartasz a legfontosabb dolognak, amikor találkozol a megbízóddal? 

A szimpátiát. Ha nincs meg a közös rezgés bele sem szabad kezdeni. Akkor nem fogom „érezni” a megrendelőt, és nem fogok tudni neki olyat álmodni amitől Ő boldog lesz. Azt el sem vállalom.

Jellemzően kinek/kiknek dolgozol leggyakrabban? 

Magán megrendelőknek, de a paletta vegyes. Otthon teremtés – felújítás, átépítés, új építés és Üzleti – iroda, rendelő, szálloda, vendégház.

design-dizajn-lakberendezes

Üres lakás, vagy átalakítás? Melyik a nehezebb, melyik a számodra kedvesebb?

Nekem nem nehéz egyik sem. Az üres vászonra festeni szabadon a legszebb dolog, de a régiből valami igazán különlegest kihozni az egy rendkívüli sikerélmény!

 

Bizonyára minden munkád valahol a Te "gyermeked", de van olyan, amelyre, vagy amelyekre mégis büszkébb vagy? 

Az ember minden „gyerekére” egyformán büszke. Az egyikre ezért, a másikra azért.

otthon-lakas-tervezes-panel

 

Hogyan lehetséges lépést tartani a folyamatosan megújuló divatirányzatokkal? 

Azt vallom, hogy minden tervezőnek meg van a maga egyénisége, stílusa és irányzata. Ha azon a vonalon foglalkozik az újdonságokkal, ami az Ő maga stílusa, erőssége és nem veszik el a „mindenhez értek és mindent is akarok” szemléletben akkor nem nehézség az újítás, hanem fejlődési lehetőség.

 

 

Lehet tudni, mely, vagy melyek a kedvenc stílusod/aid a lakberendezésben? 

Kizárólag, ami rendezett, tiszta, szabályos és így is kényelmes. Elsősorban a skandináv stílus (lásd a fantázianévben az utalást) és a modern stílus. Csemegének nagyon szeretem becsempészni a minimált és a kifejezetten stílusos modern-polgárit, kicsit klasszikust. De ez utóbbi tényleg csak a változatosság kedvéért. A leginkább a kortárs modern stílust szeretem.

  dekor-otthon-falburkolat-szoba

Mesélj egy kicsit a saját otthonodról. Milyen tárgyak és színek vesznek körül?

Modern és skandináv keveréke.. milyen meglepő :-) 

Rendezett, összeszedett, de kényelmes meleg barátságos. A fő színem a szürke és a natúrtölgy. Ezek valamelyikét minden munkámba becsempészem, az otthonunk viszont pont ilyen.

 

Egy lakberendezési munka közben mennyire köszönnek vissza a számodra aktuálisan kedvelt stílusjegyek? 

Gyakran. Hiszen a megrendelők, mindig az aktuálisan divatosat szeretnék látni a munkában. Még egy klasszikus vonulat is meg van fűszerezve a kortárs stílusjegyekkel.

 

Lehet-e tudni, milyen meg nem valósított terveid vannak még a lakberendezés terén? 

Talán egy étterem, vagy kávézó, bár, - amit lehet hogy szívesen elvállalnék, ha valami nagyon ütős, egyedi dizájnt lehetne belőle kihozni.

 

lakberendezes-szoba-lakas

Kik keresnek meg leginkább a falpanel megoldásokkal, illetve Te kiknek ajánlod ezeket? 

Nem jellemző a megkeresés, inkább én ajánlom. Én viszont nagyon szeretem, mert elképesztő mi-mindent lehet belőle kihozni! Rengeteg a variálási lehetőség és ez által a felhasználhatóság is. A borealis a nagy kedvencem! Legszívesebben minden munkánál tennék valahová belőle!

 

Szerinted mitől egyediek a Kerma bőrpanelek? 

A legnagyobb erőssége véleményem szerint az anyaga! Az, hogy nem gipsz, nem törik, nem hideg, lehet szivaccsal puhítani és bármilyen felületen használható. A könnyű kivitelezésről és a változatos alakzatokról nem is beszélve. És ha a rengeteg féle bőr nem lenne elég még bármilyen egyedi szövettel, textillel is borítható. Tulajdon képen a variációk száma végtelen! Ez az igazi teli találat!

 

Minden bizonnyal örömmel mondható, hogy elfoglalt lakberendező vagy. De mégis kevés szabadidődben hogyan töltődsz fel, hogyan kapcsolódsz ki? 

Lakberendezési magazinokat olvasok..  :-) 

otthon-edes-otthon

Rákosi Andrea SKANDIZÁJN elérhetősége: www.skandizajn.hu  Facebook

Tartalomhoz tartozó címkék: lakberendező riport