Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
hu
Itt jársz: > Kezdőlap > Blog >

A lakberendezés örök klasszikusai: a lamellák

A lakberendezés örök klasszikusai: a lamellák
A faanyag már a kezdetek óta a lakásunk része. Bútorok, eszközök, díszek formájában a lakás bármelyik helyiségében rábukkanhatunk. Falburkolatként a jó öreg lambéria formájában találkozhattunk vele. Sokan úgy gondolták, hogy szezonális hóbort és majd úgyis ki fog menni a divatból. A technológia fejlődésével azonban a lambériák megújultak, és a lamellás falburkolatok napjainkban is virágkorukat élik. Elmondhatjuk tehát, hogy a lamellás falburkolatok a lakberendezés örök klasszikusai. 

A lamellák rengeteg változatban előfordulnak anyag, méret és szín alapján. Az alábbiakban a Kerma Design által forgalmazott lamellák kerülnek bemutatásra. 

Szálas lamella falburkolatok

A szálas lamella falburkolatok anyaga MDF, mely egy fóliával került bevonásra, így nagyon bőséges a színválasztéka. Ezek a lamellák szálra kaphatóak, tehát egyesével kell őket felhelyezni egymás mellé. Mivel a lécek közvetlenül a falra kerülnek, érdemes olyan felületre ragasztani, ahol a fal egyenes, tiszta, esztétikus. Ha inkább a lamellákra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, egy fekete falfestéssel egyfajta hátteret adhatunk a lamelláknak, így kontrasztos hatást érünk el, kiemelve a lamellák különlegességét. 

 

 

Térelválasztó lamellák 

Gyakran előfordul, hogy egy nagyobb helyiségnek több funkciója van, azonban nem szeretnénk falat húzni a különböző terek elhatárolására, de mégis jó lenne, ha valamilyen módon el tudnánk választani ezeket a területeket. Erre a problémára nyújtanak megoldást a térelválasztó lamella falburkolatok. Szétválasztják, de közben egységesen tartják a helyiséget. Tökéletes irodába, nappaliba, előszobába, és bárhova, ahol térelválasztásra van szükség. Anyagát tekintve fóliázott MDF.

A korábban említett szálas lamellák közül is vannak olyan típusok, amelyek alkalmasak térelválasztásra. Ebben az esetben két lamellát egymásnak háttal kell rögzíteni a rögzítő bordára, és kész is a térelválasztó elemünk. 

 

Lamelio falburkolatok 

A technika fejlődésével megjelentek az újrahasznosított műanyagból készült Lamelio falburkolatok. Ezzel olyan tulajdonságokat kapott a panel, mint a vízállóság, magas kopásállóság, könnyű tisztíthatóság. Így tökéletesen alkalmasak arra, hogy fürdőszobába vagy párás helyiségekbe is gondmentesen felhelyezzük őket. A termék könnyedsége és kiosztása miatt rendkívül hatékonyan lehet vele dolgozni. 

 

Kerma lamellák

A Kerma lamellák anyagukban és kinézetükben nagyon hasonlítanak a Lamelio falburkolatokhoz, viszont árban sokkal kedvezőbbek. Változó méretekben és színekben kaphatóak. Különlegességük, hogy egyes minták filc hátlappal rendelkeznek. A filc anyag hangelnyelő tulajdonsággal rendelkezik, így kiválóan javítja a terem akusztikáját. Tökéletesen alkalmas irodába, nappaliba, étkezőbe, rendezvény termekbe, stb. 

 

Wallure falpanelek

A természetes anyagok kedvelőinek a Wallure olajozott tölgy falburkolatot ajánljuk. Ez természetes tölgy színben kapható, mely olajozott formában kerül rögzítésre a fekete hátlapra. A háttér kiemeli a fa szépségét, így magával ragadja a tekintetet a helyiségben. Mivel a termék nagyobb panelekben kapható, könnyen és gyorsan lehet haladni a felrakásával. 

 

3D Skandináv Leer falburkolatok 

A 3D Skandináv Leer falburkolatok bemart mintázatú natúr MDF lapok.  Táblás méretének köszönhetően könnyen és gyorsan lehet vele dekorálni. Festhető falburkolatok, így bármilyen színben díszíthetik otthonunk falait. Bármilyen beltéri, vízbázisú, fa festékkel festhető. A legesztétikusabb eredmény elérésre érdekében a festékszórós technikát javasoljuk. 

Egyes mintázatok hajlítható változatban is kaphatóak. Rugalmasságának köszönhetően tökéletesen alkalmas bútorfrontra, vagy bármilyen domború felületre.